Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi'nin Şampiyonu 'Mercedes-Benz Türk'

Fonex'in ana sponsorluğunda, SporMax Türkiye tarafından düzenlenen Şirketler Voleybol Ligi'nin bu yıl 4.'sü kadınlar kategorisinin ise ilki gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Türk kupasını A Milli Voleybol Takım Kaptanı Esra Gümüş'den alırken, Arçelik takımına kupayı Lig Radyo'nun sevilen spikeri İlker Duralı taktim etti. Müsabakalarda uluslararası hakemlerimiz Nurper Özbar ve Serdar Nişancıoğlu düdük çaldı.

Bahçelievler Belediyesi Hasan Doğan Spor Salonu'nda 5 Aralık 2011 tarihinde başlayan lig 25 Şubat 2012 günü ikinci finalle sona erdi. Şampiyonluk heyecanı ilk olarak kadınlarda yaşandı. Kadınlar liginin final maçında Mercedes-Benz Türk ve Vodafone takımları karşı karşıya geldi. Son derece çekişmeli geçen müsabakada bir Mercedes bir Vodafone öne geçerken maç tie-break setine uzadı. Tie break setinde çekişme devam ederken seti 17-15 kazanan Mercedes-Benz Türk kadınlar liginin ilk şampiyonu oldu. KPMG'yi3-0 yenen Turkcell ise turnuvayı bronz madalyayla kapattı. Fonex Fair Play Ödülü GlaxoSmithKline takımına giderken British English En Değerli Oyuncu ödülü Mercedes-Benz Türk'den Işıl Abeş'e gitti. Şampiyon kupasını A Milli Takım Kaptanımız Esra Gümüş'ün elinden aldı.

Dördüncü sezonun yaşandığı karma ligde ise finale kalan takımlar Arçelik ve kadınları gibi şampiyonluğu hedefleyen Mercedes-Benz Türk'tü. Ancak final maçında üstün bir performans ortaya koyan Arçelik buna izin vermedi ve sahadan 3-0 galip ayrılarak 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu. Üçüncülük maçında Vodafone, Ravago Group'u 3-0 mağlup etmeyi başardı

'Digiturk ' Fonex Fair Play ödülünü aldı. Arçelik takımından Gökçe Noyan ise British English En Değerli Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Arçelik'e kupasını Lig Radyo'nun sevilen spikeri İlker Duralı takdim etti.

Kaynak: İHA