Festival, İlhan Cavcav Belgeseliyle Başlıyor

Teması ''Futbol'' olarak belirlenen, 6. İkinci El Film Festivali, Cavcav'ın hayatını konu alan ''Büyük Başkan'' belgeseliyle açılacak .

Alper Tunga Özdemir'in yönettiği, Ali Ekber Düzgün ve Hakan Kaynar'ın danışmanlığını yaptığı ''Büyük Başkan'' belgeseli, futbol temalı filmlerin gösterileceği ve bu yıl 6.sı düzenlenecek festivalin açılış filmi olacak. Kızılay Büyülü Fener Sinemasında yarın saat 18.00'de düzenlenecek galaya, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yanı sıra teknik ekip, futbolcular ve yöneticiler de katılacak. ''Büyük Başkan'' belgeselinin yönetmeni Alper Tunga Özdemir, belgeselin, festivalin açılış filmi olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Özdemir, festivalin temasının da belgesele çok uygun olduğunu belirterek, ''Futbol ve sinemanın hele de Ankara'da buluştuğu bir festivalin, Gençlerbirliği'ni, İlhan Cavcav'ı anlatan bir belgeselle açılması demek, yaptığımız işin doğru adreste, doğru insanlara ulaşması demek. Bu da bize mutluluk veriyor'' diye konuştu.

Filmin danışmanlığını yapan Ali Ekber Düzgün ise hazırladıkları belgeselin Ankaralı futbol ve sinemaseverlerle buluşmasından son derece mutlu olduklarını ifade etti. Belgeselin bir ''arkadaşlık projesi'' olduğunu kaydeden Düzgün, şunları söyledi: ''Bu işi, Gençlerbirliği'ni tutan, Ankara'yı seven 3 arkadaşla birlikte yaptık. Belgeseli daha önce Gençlerbirliği camiasıyla paylaştık ama Ankaralılar'la, üstelik sinemada beraber izlemek bizler için gurur verici.''

Son gün halı sahada maç
6. İkinci El Film Festivali, 4 Mart'ta sona erecek. Kızılay Büyülü Fener Sinemasında yapılacak film gösterimlerinin yanı sıra festival kapsamında söyleşi ve atölyeler gibi etkinliklikler de düzenlenecek. Festivalin son gününde ise Sinema Yazarları Derneği'nin oluşturduğu takım ile Gençlerbirliği teknik ekibi halı saha maçında karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA