Fenerbahçe Ülker'in Mutlak Kazanması Gerekiyor

THY Avrupa Ligi Fenerbahçe Ülker, Top 16 turu G Grubu son hafta maçında yarın deplasmanda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımıyla karşılaşacak. Sarı Lacivertlilerin çeyrek finale yükselebilmesi için İtalya'da galip gelmesi, Panathinaikos'un da Unics Kazan'ı yenmesi gerekiyor.

Milano'da Mediolanum Forum'da yapılacak karşılaşma TSİ 19.30'da başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan ve yarınki maçta forma giyemeyecek olan kaptan Ömer Onan'ın, önemli karşılaşmada takımının yanında olmak için Milano'ya gideceği öğrenildi. Takımla birlikte İtalya'ya gidecek Marko Tomas'ın durumunun ise maç günü belli olacağı bildirildi. Kadro dışı bırakılan Curtis Jerrels ise kafilede yer almıyor. Fenerbahçe Ülker, grupta 2 galibiyet, 3 yenilgiyle 4. sırada yer alıyor. Grupta iddiası kalmayan EA7 Emporio Armani ise 2 galibiyet, 3 yenilgiyle 3. bulunuyor.

Kulaklar Rusya'da olacak

EA7 Emporio Armani ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe Ülker'in, kulağı Rusya'da yapılacak Unics Kazan-Panathinaikos maçında olacak. Sarı-lacivertlilerin, çeyrek finale yükselebilmesi için İtalyan ekibini deplasmanda yenmesi, çeyrek finali garantileyen Yunanistan'ın Panathinaikos takımının da Rus temsilcisi Unics Kazan'ı deplasmanda yenmesi gerekiyor. Panathinaikos ve Fenerbahçe Ülker yarın maçlarını kazanırsa, Yunan temsilcisi grup birincisi, sarı-lacivertliler de ikili averajda Unics Kazan'a üstünlük sağlayıp, ikinci olarak çeyrek finale çıkacak. Unics Kazan, Panathinaikos'u mağlup ederse, Fenerbahçe Ülker kazansa bile elenecek. Bu durumda Rus ekibi birinci, Yunan ekibi ise 2. olarak son 8 takım arasına kalacak.

Kaynak: AA