Fener'den 100 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı

Fenerbahçe Sportif AŞ, 100 milyon TL nominal tutarlı tahvil ihracı gerçekleştirecek

Fenerbahçe Kulübü'nün halka açık şirketi olan Fenerbahçe Sportif AŞ, 100 milyon TL tutarlı tahvil ihracı gerçekleştirecek. Deniz Yatırım liderliğinde, Garanti Yatırım ve Vakıf Yatırım'dan oluşan konsorsiyumun halka arzını gerçekleştireceği tahviller için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde toplantı düzenlendi.

Burada konuşan Asbaşkan Murat Özaydınlı, Fenerbahçe olarak Türkiye'de yeni bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Başta Başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere yanımızda olan ve olamayan bütün yönetici arkadaşlarım adına öncelikle hepinize hoşgeldiniz diyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü hep ilklerin öncülüğünü yapmıştır. Birçok yenilik yapmıştır. Yine bunlardan birisi için bu akşam buradayız'' dedi.

Yeni dönemle birlikte dış kaynak ihtiyacını karşılamak için banka kredisi kullanmak yerine gündeme tahvili aldıklarını belirten Özaydınlı, bunun Türkiye için bir ilk olduğunu söyledi.

Murat Özaydınlı bu ilki gerçekleştirmekten dolayı gururlu olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

''Tahvil çıkarmanız için çok güçlü olmanız lazım. Belli kurullardan onay almanız lazım. Bilançonuzun güçlü olması lazım. Gelirlerinizin giderlerinizin dengeli olması lazım. Çok kötü bir süreç geçirmemize rağmen biz bu sınavı başarı ile geçtik. Bütün onayları aldık. Bize yardımcı olan kuruluşlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum.''

Fenerbahçe taraftarının her zaman olduğu gibi bu konuda da kendilerini destekleyeceğini vurgulayan Murat Özaydınlı, ''Bu tahvil ihracının başarı ile sonuçlanacağına da yürekten inanıyorum. Zor bir süreç yaşadık. Ama bizi en çok mutlu eden durum Fenerbahçeli olmaktan bir kez daha gurur duymamızı sağlayan Fenerbahçe camiası oldu. Onlara tekrardan bu vesile ile teşekkür etmek isterim'' diye konuştu.

Değişken faizli, üç ayda bir faiz ödemeli tahvil

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Bakırhan ise Fenerbahçe'nin halka arzında da görev aldıklarını hatırlatarak, ''Aziz Bey'le orada çok yoğun ve yakın çalışmalarımız olmuştu. Keşke bu projede de aramızda olsaydı ve birlikte bu süreci yönetseydik. Çok daha güzel olurdu'' dedi.

Tahvil tutarının 50 milyon TL ile başlayıp, talep yoğunluğuna bağlı olarak 100 milyon TL'ye kadar çıkacağını belirten Bakırhan, şunları söyledi:

''Tahvillerin vadesi 2 yıl olacak. Şubat'ın 29'unda başlayıp, 1-2 Mart tarihlerinde talep toplayacağız. Ardından şirketle beraber değerlendirip, nasıl bir sonuca ulaşacağımızı hep birlikte göreceğiz. Değişken faizli, üçer ayda bir faiz ödemeli tahvil olacak.

Gösterge tahvil faizinin üzerine üç veya üç buçuk ek getiri imkanı sağlanacak. Bu kurumsal yapıdan gelen talebe göre belirlenecek. Son derece sağlıklı bir yapısı var. Üçer ayda bir nakit ödemeleri olacak. 100 TL ve katları talepte bulunmak mümkün olacak.''

Fenerbahçe tahvilinin getirilerinden bahseden Cafer Bakırhan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birincisi, mevduatla karşılaştırırsak, stopajı daha düşük. Yüzde onluk bir stopaj söz konusu. Devlet tahvili ile karşılaştırdığımızda ise Fenerbahçe tahviline yatırım yapmış birisi, ikinci yılın sonunda 222 liralık bir faiz kazancı elde ederken, aynı dönemde aynı tutar bir devlet tahviline yatırılırsa 168 lira kazanılmış olacak. Aradaki fark kadar Fenerbahçe tahvillerinin getirisi olacaktır. Getiri, stopaj ve vergi avantajımız var. Değişken faiz olması faizlerdeki aşırı dalgalanmaya karşı yatırımcıyı koruyacak bir durumdur. Faizler çok yüksek olursa elimizdeki hisse senedi tahvilleri düşmeyecek. Üç ayın sonunda yeni yükselen faize göre kendisini adapte edecektir.''

Tahvil ihracına Deniz Yatırım liderliğinde Garanti Yatırım ve Vakıf Yatırım olarak hizmet verdiklerini dile getiren Bakırhan, Denizbank, Garanti Bankası ve Vakıf Bank'ın bütün şubelerinden başvuru yapılmasının mümkün olacağını söyledi.

''Risk her zaman vardır''

Fenerbahçe'nin olası bir lig değiştirme durumunda yatırımcıların zararına ilişkin bir soruya da Bakırhan, ''Risk her zaman vardır, deprem riski, yangın riski...'' karşılığını verdi.

Toplantıya katılan Yapımcı Acun Ilıcalı'nın talep süresinin uzatılması önerisi üzerine Bakırhan ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri, bunun yapılabileceğini belirttiler.

Toplantıya, Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Asbaşkanlar Ali Koç, Şekip Mosturoğlu, Abdullah Kiğılı, Yönetim Kurulu üyesi Cihan Kamer gibi yöneticilerin yanı sıra teknik direktör Aykut Kocaman ile aralarında Volkan Demirel, Alex de Souza'nın da bulunduğu futbol ve basketbol takımından oyuncular katıldı.