COPE Barcelona'ya Tazminat Ödemeyi Kabul Etti

doping yaptığı imasında bulunan COPE radyosu, İspanyol kulübüne 200 bin avro tazminat ödemeyi kabul etti. İspanya'da Barcelona Kulübü'nün futbolcularının doping yaptığı imasında bulunan bir radyo, Katalan ekibine 200 bin avro tazminat ödemeyi kabul etti.

COPE radyosunun internet sitesindeki açıklamada, radyonun, yayımladığı haberle Barcelona Kulübü'nün onurunu kırdığı ve kulübe 200 bin avro tazminat ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

COPE'nin 13 Mart 2011'de yayımladığı haberde, Real Madrid'in, Barcelona'nın doktorları konusunda şüpheleri olduğu ve İspanya Futbol Federasyonu'na resmi başvuruda bulunarak doping kontrollerinin sıkılaştırılmasını isteyeceği ileri sürülmüştü. Real Madrid, bu iddiayı resmen yalanlamış, Barcelona da kulübün onuruna zarar verildiği gerekçesiyle radyoya tazminat davası açmıştı.

COPE, bugünkü açıklamasında, yayımladığı haberin doğru olmadığını ve güvenilir bir kaynaktan gelmediğini, bu nedenle Barcelona Kulübü'nün onuruna zarar verdiğini kabul etti. Açıklamada, ''COPE, yol açtığı zararı karşılamak için Barcelona Kulubü'ne 48 saat içinde 200 bin avro tazminat ödemeye hazırdır'' denildi. Radyoya 6 milyon 190 bin avroluk tazminat davası açan Katalan kulübü, 200 bin avroyu kabul edip etmediğini ise henüz açıklamadı.

Kaynak: AA