Beşiktaş Başkan Vekili Karadeniz: Beşiktaş Zorlu Bir Süreçten Geçmektedir

Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile, geçici yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek süreçle ilgili bilgi verdiler.


Akaretler'deki kulüp binasında düzenlenen toplantıda Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile geçici yönetim kurulu üyeleri Oğuz Anter, M. Vedat Cem, Dr. M. Sedat Piroğlu, Dr. Osman Akalın, Serdar Keskin ve Cemil Cengiz Satar yer aldı.

Başkan Vekili Yalçın Karadeniz, yaptığı açıklamada, siyah - beyazlı kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören'in dün toplanan Futbol Federasyonu Genel Kurulu 'nda, Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçildiğini, statü gereği de, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, şunları söyledi:

''Başkan Yıldırım Demirören'in bu istifa kararı, dernek tüzüğümüz gereğince, Olağanüstü Seçimli Genel Kurul 'a gidilmesi için yeterli olmakla beraber, Sayın Başkan tarafından oluşturulan Yönetim Kurulu 'nda görev alan arkadaşlarımız da, incelik ve nezaket göstererek bu görevlerinden istifa etmişlerdir.

Dernek Tüzüğümüzün 27/E maddesinde; Başkan veya Yönetim Kurulu veya Başkan'la birlikte Yönetim Kurulu 'nun istifa etmesi halinde, 1 ay içinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na gidileceğini ve bu süre içinde Divan Başkanlık Kurulu 'nun, Yönetim Kurulu görevlerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu hükme bağlamıştır. Divan Başkanlık Kurulumuz, tüzüğümüzün yukarıda anılan maddesi uyarınca bugün itibariyle, bu görevi üstlenmiştir.''

Karadeniz, Yıldırım Demirören 'e ve birlikte görev yaptığı yönetim kurulu üyelerine, kulübe bugüne kadar yaptıkları hizmetleri için teşekkür etti. Karadeniz, Türk futbolunun önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde Federasyon Başkanlığı görevini üstlenen Yıldırım Demirören 'e üstün başarılar da dileyerek şu ifadeleri kullandı:

''Bugün, bir nöbet değişimi için görevlerinden ayrılan arkadaşlarımızın; Beşiktaş sevgisini ve heyecanını yaşayan her üyemiz gibi ihtiyaç duyulacak her türlü katkıyı yapmaktan kaçınmayacaklarını da biliyor ve umuyoruz. Derneğimizin en yetkili organı olan Genel Kurulumuz'un iradesini yansıtan tüzüğümüz hükümleri uyarınca görev alan Divan Başkanlık Kurulumuz'un, bugün için öncelikli ve önemli görevi; 1 ay içinde yapılması gereken Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirmek ve böylece Genel Kurulumuz'un onayını almış yeni bir Yönetim Kurulu 'nun oluşmasını sağlamaktır.

Günlük hizmetler, hiçbir kesintiye uğramadan aynen sürdürülecektir. Kulübümüz uzun zamandan beri, başta maddi olmak üzere önemli sorunlar yaşadığı zor bir süreçten geçmektedir. Camiamız; ayrışmadan, gruplaşmadan birlik ve beraberliğini koruyarak ve pekiştirerek, bu zor süreci atlatacak büyüklükte ve güçtedir.

Sorumluluğunun ve sorunların bilincinde olan kulübümüzün en yetkili organı Genel Kurulumuz; en geç 25 Mart 'ta, bütün camiamızı kucaklayacak güçlü bir Başkan ve Yönetimi göreve getirecektir.''