Almanya'dan Futbol

Mesut Özil, Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kazanacaklarına inanıyor BREMEN Alman Milli Futbol Takımı'nın Türk kökenli yıldız oyuncusu Mesut Özil, Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kazanacaklarına inandığını söyledi

Özil, Fransa Milli Futbol Takımı ile yarın akşam Bremen kentinde yapacakları özel karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Almanya'nın şampiyon olup olamayacağı hakkında, ''Bunu başarabileceğimizden eminim'' dedi. Fransa'nın güçlü bir ekibe sahip olduğunu ifade eden Mesut Özil, ancak Fransızlara karşı başarılı olacaklarını, kendisinin de takıma olabildiğince yardım etmek istediğini kaydetti. Milli takımın taraftar kulübü tarafından ''2011 yılının en iyi milli oyuncusu'' seçilen ve yarınki maçta ödülünü alacak olan Mesut, bu ödüle layık görülmekten dolayı da memnuniyet duyduğunu belirtti. Türk kökenli futbolcu, Real Madrid ile ilgili olarak ise ''Dünyanın en büyük takımında oynadığım için mutluyum'' ifadesini kullandı.

Özil, bir gazetecinin sorusu üzerine, Real Madrid ile daha önce oynadığı Werder Bremen arasında bir kıyaslama yapmayacağını belirterek, kendisinin milli takım oyuncusu olarak burada olduğu yanıtını verdi. Alman Milli Takımı Antrenörü Hansi Flick de Madrid'de maçlarını izlediği Mesut Özil'in her topla buluştuğu anlarda taraftarlar arasında hayranlık yarattığını ifade etti. Bundesliga'da Schalke 04 ve Werder Bremen'de forma giyen, ardından da Real Madrid'e transfer olan Mesut, Alman Milli Takımı'nda 30 maçta 8 gol kaydederken, 9 da asist yaptı.

Kaynak: AA