Ali Koç: Herhangi Bir Pazarlık İçinde Değiliz

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmelerinin ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde açtıkları davayla ilgili olarak, kimseyle pazarlık içinde olmadıklarını söyledi

Asbaşkan Koç, CNBC-e televizyonunda katıldığı programda, gündemdeki bazı konular ve Fenerbahçe Kulübü'nün halka açık şirketi olan Fenerbahçe Sportif AŞ'nin tahvil ihracı konusunda soruları yanıtladı.

Türkiye Futbol Federasyonunun yeni başkanı Yıldırım Demirören'e dayandırılarak medyada yer alan ''CAS'a yapılan başvuru geri çekilirse talebin TFF tarafından karşılanacağı'' iddialarıyla ilgili soru üzerine Koç, ''Tam ne söylendi bilmiyorum. Varsayımlar üzerine de hareket etmek istemiyorum. Zaten Türk futbolunun medyaya bu şekilde ciddi anlamda mahkum olmasının arkasında da bunlar yatıyor. İnsanlar araştırmadan, soruşturmadan dibine inmeden ortaya bir şeyler atıyorlar. Başka insanlar bunlara, iyi niyetli yahut art niyetli, inanıyorlar. Böyle bir zincirleme olay, hiç olmayan bir olay büyük bir olaymış gibi gündeme geliyor. Dünkü olayın tam ne olduğunu bilmemekle beraber şu an bizim açımızdan dedikodusal bir bazda, gerçeği var mı yok mu bilmiyoruz. Böyle bir olay hakkında da yorumda bulunmak istemiyorum'' dedi.

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men ediliş şeklinin hukuksuz olduğunu, sarı-lacivertli ekibin, suç tespit edilmeden, savunma hakkı kullanılmadan cezalandırıldığını ileri süren Ali Koç, CAS'ta, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu'na dava açtıklarını hatırlatarak, ''Bizim bir CAS davamız var. Orada 45 milyon Avro'luk bir talebimiz var. Olur ya da olmaz bilmiyorum. CAS davalarında genelde, bu gibi paradigma değiştirecek davalarda CAS çoğu zaman UEFA'nın yanında olmuş ama biz burada elimizin çok çok kuvvetli olduğunu düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Koç, CAS davasını geri çekip çekmeme konusunda bir pazarlık içinde olup olmadıkları şeklindeki soruyu şöyle cevapladı: ''Hayır, kimseyle öyle bir pazarlık içinde değiliz. Buradaki pozisyonlamamız, Fenerbahçe'nin çıkarlarını en iyi şekilde korumak için ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Bize CAS'taki savunmayla ilgili evrağı neden açıkladığımız için kızıyorlar. Biz bu malın sahibi değiliz. Dernek üyeleri tarafından seçilmiş bir yönetim kuruluyuz. Hesap vermek durumunda olan bir yönetim kuruluyuz. CAS davası devam etmektedir. Elimizin güçlü olduğunu düşünüyoruz. Herhangi bir pazarlık içinde değiliz. Bu süreçte Fenerbahçe'nin menfaatleri en çok neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edeceğiz.''

Kaynak: AA