Akdeniz Oyunları Şampiyonu Futbolcu Hayatını Kaybetti

Türk futboluna uzun yıllar hizmet veren ve Akdeniz Olimpiyatları şampiyonluğu da yaşayan Hayrettin Enderset hayatını kaybetti.

İnegöl Demirspor'da futbola 13 yaşında başlayan İnegöl İdmanyurdu'nda yıldızı paylaşan Hayrettin Endersert dikkatleri üzerine çekerek, başkent temsilcisi Gençlerbirliği'ne transfer olmuştu. Üç sezon Gençlerbirliği formasını giyen Endersert, başkent ekibi ile yollarını ayırarak Bursaspor'a transfer oldu. Yeşil-beyazlı ekipte üç sezon forma giydikten sonra faal futbola nokta koyan Hayrettin Endersert, 33 kez A Milli takım formasını giyerken, Ümit Milli Takım kaptanı olarak Akdeniz Oyunları şampiyonluğunuyaşadı. 1963 yılında Bursa şampiyonu olan İdmanyurdu takımının kaptanlığını da yapan deneyimli oyuncu, teknik direktörlük kariyerine 1984 yılında, İnegölspor'un kurulduğu ilk yılda şampiyon yaparak başladı.
Bursaspor yardımcı antrenörü Mutlu Topçu, Nafi Bilaloğlu gibi isimleri Türk futboluna kazandıran Endersert, son olarak İnegölspor'da Menajerlik görevinde bulundu. İki yıldan beri Bursa'da ikamet eden Hayrettin Endersert, bugün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 68 yaşındaki Hayrettin Endersert'in cenazesi yarın İshakpaşa Camiinde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kavaklaraltı Mezarlığında toprağa verilecek.

Kaynak: İHA