A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı:

''Türk futbolcusunun yeteneğine ve potansiyeline olan inancım tam. Bu yüzden 2014 Dünya Kupası finallerine grup birincisi olarak gitmeyi hedef olarak koyduk'' ''Yeni dönemde formayı en adaletli şekilde dağıtacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' ''Tüm taraftarlardan isteğim, atmosferinin şöhreti artık Türkiye sınırlarını aşan Bursa Atatürk Stadyumu'na sadece kırmızıbeyaz renklerle gelerek milli takımımızı coşkulu bir şekilde desteklemeleri'' İSTANBUL A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türk futbolcusunun yeteneğine ve potansiyeline olan inancının tam olduğunu vurgulayarak, ''Bu yüzden 2014 Dünya Kupası finallerine grup birincisi olarak gitmeyi hedef olarak koyduk'' dedi

A Milli Takım'ın başında ilk maçına yarın Bursa'da Slovakya ile yapılacak maçta çıkacak Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu karşılaşma için özel olarak bastırdığı maç kitapçığında yer alan yazısında futbolseverlere iddialı mesajlar verdi. Göreve geldiği geçen yılın Kasım ayından beri sadece A Milli Takım'ın değil, tüm Türk futbolunun yeniden yapılanması için geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti: ''Yaptığımız araştırmalarda dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan ülkelerin milli takımlarını da inceledik. Kendi kafamızdaki projelerle doğru örnekleri birleştirip en kısa sürede Türk futbolunda uygulamaya koyacağız.

Başta A Milli olmak üzere tüm yaş kategorilerindeki takımlarımızı istikrarlı şekilde turnuvaların finallerinde yarışır hale getirebilmek için çaba göstereceğiz.'' Türk futbolcusunun yeteneğine ve potansiyeline olan inancının tam olduğunu anlatan Abdullah Avcı, dergideki yazısında daha sonra şu görüşleri aktardı: ''A Milli Takımımız son iki önemli turnuvanın finallerine katılmayı başaramasa da, Türk futbolcusunun yeteneğine ve potansiyeline olan inancım tam. Bu yüzden 2014 Dünya Kupası finallerine grup birincisi olarak gitmeyi hedef olarak koyduk. Mayıs ayında yurt dışında gerçekleştireceğimiz kampla birlikte oyun felsefemizi kadromuzdaki futbolculara benimsetip Eylül ayında başlayacak elemelere başarılı bir giriş yapmak amacındayız.'' Bu doğrultuda ilk sınavı yarın akşam Slovakya ile Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak özel maçta vereceklerini kaydeden Avcı, ''Milli takım kadromuza bu maç öncesinde performanslarını görmek istediğimiz yeni isimleri dahil ettik.

Bu bakımdan, yeni dönemde formayı en adaletli şekilde dağıtacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' ifadelerini kullandı. Yarınki rakip Slovakya'nın, kadrosunda halen Spor Toto Süper Lig'de forma giyen oyuncular ile yaklaşık 4 yıl önce oynanan özel maçta yer almış futbolcuları barındırdığını belirten Avcı, ''Bu anlamda, bizlere yabancı bir rakip sayılmaz. Tüm taraftarlardan isteğim, atmosferinin şöhreti artık Türkiye sınırlarını aşan Bursa Atatürk Stadyumu'na sadece kırmızı-beyaz renklerle gelerek milli takımımızı coşkulu bir şekilde desteklemeleri...'' diyerek dergideki yazısını tamamladı.

Kaynak: AA