Gazipaşa Belediyespor Ligden Çekiliyor

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 1973 yılından kurulan Gazipaşa Belediyespor Kulübü, tarihinin en büyük maddi krizini yaşıyor.

Oyuncularının yemek parasını bulamayan Kulüp yönetimi, takımın mücadele ettiği Antalya Süper Amatör Ligi'nden çekilme kararı aldı. Bu hafta içinde son bir kez maddi kaynak arayışına girecek olan yönetim, kulübe destek bulamazsa maçlara çıkmama kararı aldı.

DEPREMZEDE BABAMDAN PARA İSTİYORUM

Gazipaşa Belediyespor'un takım kaptanı Faruk Keleş, dün kendi sahalarında oynadıkları Korkuteli maçına, takım oyuncularının aç bir şekilde çıktıklarını söyledi. 2,5 aydır ceplerinde bir tek kuruş olmadan mücadele ettiklerini söyleyen Kaptan Keleş, “Bizlere hiçbir kimseden destek gelmiyor. Bu zamana kadar dayanabildiğimiz kadar dayandık. Bu haftada bir çözüm bulamazsak ligden çekileceğiz. İçinde bulunduğumuz maddi krizi tüm lig takımları biliyor. Ligden çekileceğimiz aylar öncesinden konuşuluyordu. Bu nedenle bize averaj takımı gözüyle bakıyorlar. Takım arkadaşlarımın psikolojisi hiç iyi değil. Ben Vanlıyım. Büyük depremde kardeşimi kaybettim. Ailem Van'da halen daha çadırda yaşıyor. Ben o haldeki aileme destek olmak yerine babamdan para istiyorum. Üstelik burada bir de kardeşimi okutmak zorundayım. Cebimizde çay içecek paramız yok. Birçok il ve ilçeden gelen futbolcular var. Kimse takımını böyle bir zamanda bırakmak istemiyor ama bu hafta da bir çözüm bulunamazsa herkes evine dönecek ve maçlara çıkmayacağız” dedi.

MARKET ALIŞVERİŞİ KESTİ

Belediyespor Antrenörü Ruşen Aslan, takımın içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu belirterek, “Bu takım Gazipaşa'nın takımı, başka bir ilçenin takımı değil. Hiçbir Gazipaşalıdan destek görmüyoruz. Marketten veresiye alışveriş yapıyorduk ama borcumuzu ödeyemediğimiz için alışverişi kestiler. Gazipaşa Belediyesi, Enerjisa ve Yüksel Tohumculuk dışında bize destek veren kimse olmadı. Oralardan gelen desteklerde bitti. Oyuncularımız yemek yemeden maçlara çıkıyor. Türbinlerden oyuncularımıza 'yemek yemediniz mi?' diye sataşıyorlar. Evet! Oyuncularımız yemek yemeden maça çıkıyor. Yırtılan kramponların yerine yenisini alamıyoruz. Çok değil 20 bin lira bu kulübü rahatlatır. Bu hafta içinde çözüm bulamazsak maçlara çıkmama kararı aldık. İlçe halkının bu kulübe sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

BU DURUM GAZİPAŞA'NIN AYIBI
Kulübün Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncel ise takıma sahip çıkılmasını isteyerek, “Bu takım benim ya da Mehmet başkanın takımı değil. Bu takım Gazipaşa'nın takımı. Buna sahip çıkılması gerekiyor. Bu hafta içinde çözüm bulamazsak ligden çekileceğiz. Bu da Gazipaşa'nın ayıbı olur. Gazipaşa 2.ligi kaldıracak kapasitedeyken amatör ligi kaldıramıyoruz. Bir yerin tanıtımını yapacak olan en önemli unsur spordur. Elimizde böyle bir imkan var ama ilçe olarak bunu değerlendiremiyoruz” diye konuştu.

BU DURUMDA OLMAKTAN UTANIYORUZ
Kulüp Başkanı Mehmet Tepe de oyunculara yemek yedirecek parayı bulamadıklarını belirterek şunları söyledi:“Gazipaşa Belediyesi bizlere taahhüt ettiği 45 bin lirayı verdi. Enerjisa ve Yüksel Tohumculuk malzeme yardımında bulundu. Bunun dışında hiçbir yerden yardım görmedik. Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Bey, kulüp için bir toplantı yaptı. Orada bize yardım edeceğini söyleyenler şimdi ortalarda görünmüyor. Verilen sözler ne yazık ki tutulmadı. Market alışverişi kesti. 13 bin lira markete borcumuz var. Dershaneye giden öğrencilerimiz var. Oraya da parayı ödeyemedik. Yarın gidip senet imzalayacağım. İşletmelere de hak veriyorum çünkü ayakta durmak zorundalar. Bizim tek isteğimiz bizlere verilen sözlerin tutulması. Çocukların karnını doyurmak için eğlence mekanlarını gezip para topluyorum. Bu ilçemiz için ayıptır. Bunları söylerken utanıyorum ama ne yazık ki gerçek. Bu hafta son kez maddi destek arayışına gireceğiz. Bir çözüm bulamazsak maçlara çıkmayacağız ve ligden çekileceğiz.”

Kaynak: İHA