Öğrenciler, Tekvando Sporu İle Tanıştıktan Sonra Sanal Oyunlardan Uzaklaştı

Konya’nın Ilgın ilçesinde, Sümbül İlköğretim Okulunda açılan tekvando kursu sayesinde, öğrenciler sanal âlem oyunlarından uzak tutulmaya çalışılıyor.

Her geçen gün sanal oyunlara kendini kaptıran çocuklar, sosyal yaşantıdan ve birlik beraberlikten uzaklaşıyor. Bunun önüne geçmek isteyen okul yönetimi çeşitli aktivitelerle öğrencileri sanal âlemden uzak tutmaya çalışıyor.

Günümüzde bilgisayar oyunları sebebi ile öğrencilerin sosyal yaşantıdan uzaklaştığını dile getiren Sümbül İlköğretim Okulu Müdürü Atilla Ceylan, “Minik öğrencileri bir araya toplayıp birlik ve beraberlik aşılamaya, sosyal aktiviteler yapmaya çalışmaktayız. Bu sayede öğrenciler küçük yaştan itibaren sosyal hayatın bir parçası olduklarını anlayacaklardır. Amacımız asosyal bir gençlikten sosyal ve kendine güveni olan bir gençlik yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.

Haftada 2 gün Sümbül İlköğretim Okulu 'nun spor salonunda gerçekleşen çalışmalara 20 öğrencinin katıldığını ifade eden Taekwon-do antrenörü Alper Aslan ise, “ El ve ayak tekniklerinden oluşan, felsefesi disipline dayanan ve sadece savunma amacı ile yapılan Taekwon-do sayesinde, öğrencilerin öz güveni gelişti ve spora olan ilgileri arttı.” diye konuştu.

Öğrencilerin gün geçtikçe okul ve yaşantılarında daha düzenli ve disiplinli olduklarını, milli değerlerin sporculara aşılandığını ifade eden Aslan, “Taekwon-do sporunda bütün sporcular bayrağa selam ile antrenmana başlar ve bitişte de yine bayrağa selam vererek antrenmanını tamamlar.” dedi.