Gençlerin Sportif Faaliyetlere Yönlendirildiği Tatvan'da Suç Oranları Düştü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde spor ve yapılan sosyal etkinlikler suç işleme oranını düşürdü.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, ilçede gelişen spor dallarının suç işleme oranlarını büyük ölçüde düşürdüğünü söyledi.

Özellikle nitelikli suçlarda ilçede gözle görülür bir düşüş olduğuna dikkat çeken Kaymakam Yılmaz, hizmete açılan ve 24 saat açık bulunan Tatvan Kapalı Spor Salonu'nun hizmete girmesiyle ilçedeki okullarda sorunlarını şiddetle çözmeye çalışan öğrencilerin sporla tanıştırıldığını ve bu sayede şiddet eğilimli çocukların kötü davranışlar edinmesinin önüne geçildiğini vurguladı. Sporla tanışan çocukların çevresine zarar vermek yerine boş vaktinin büyük bir bölümünü spor salonunda hem eğlenerek hem de spor yaparak geçirdiği için çevreye zarar vermekten kaçındığını, bunun yanında hırsızlık gibi kötü alışkanlıklarda da uzak kaldığını dile getiren Yılmaz, spor aktivitelerinin çoğaldığı ilçede suç işleme oranının ciddi anlamda düştüğünü belirtti.

Tatvan Kapalı Spor Salonu'nda 12 branşta yaklaşık 850 sporcu ve 200 'e yakın kurum çalışanlarının sporla ilgilendiğini ve spor yaptığına dikkat çeken Kaymakam Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Tatvan Kapalı Spor Salonumuzda şu anda voleybolda 100, basketbolda 200, hentbolda 40, muay thaide 200, tekvandoda 45, plateste 30, judoda 150, aikidoda 15, masa tenisinde 20, kurum çalışanlarından da yaklaşık 130 kişi her gün spor yapmaya geliyor. Bu sayı her geçen gün yükseliyor. Bu sayı yükseldikçe de suç oranında daha da düşüş yaşanacaktır.”

İlçede özellikle okullarda öğrencileri spora kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren Kaymakam Yılmaz, “Okullarda sorunlu olan çocukları sporla tanıştırıyoruz. Okullarda sorunlu olan ve yüksek enerjisi olan çocuklar Uzakdoğu sporlarında kolay başarı elde edebiliyorlar. Tüm enerjisini burada harcayan çocuklar bu defa çevresine zarar vermekten kaçınıyor. Çocuklar sporla birlikte aynı zamanda kişiliklerinin çizgilerini de çizerek hayatlarına yön veriyorlar. Bu sebeple Tatvan 'da spora ve sporcuya ayrı bir önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.