'Kadınlar İçin Fitness Salonu ve Spor Kursları Projesi' Başladı

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AKSF) ile Konukbekler YİBO Spor Kulübü Başkanlığı işbirliğiyle ‘Kadınlar İçin Fitness Salonu ve Spor Kursları Projesi’ başlatıldı.

Muş Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Konukbekler YİBO Spor Kulübü Başkanlığı işbirliğiyle yürütülen 'Kadınlar İçin Fitness Salonu ve Spor Kursları Projesi' 'nin açılışı yapıldı. Aksa Grand Center'in 2 'nci katında düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Necmettin Dede, Vali Yardımcısı ve Proje Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Hüseyin Göktürk, SODES Koordinatörü ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Koordinatör Yardımcısı Fethi Akman, SODES Uzmanları Yunus Yalçın ve Özgür Korkmaz, Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Kemal Türkan, Korkut Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müntaz Bilgin, AK Parti Korkut İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Zeki Bilginer ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Kemal Türkan, projenin amacının kadınlara imkanlar tanıyarak, elverişli yaşam koşulları sağlamak olduğunu söyledi. Türkan, “Ekonomik büyüme, sosyal kalkınma ve sosyal adaletin gerçekleşmesi için sürdürülebilir kalkınmanın yararlanıcıları olarak kadınların ve erkeklerin toplumsal olgulara tam ve eşit katılımları gerekmektedir. Ancak Doğu Anadolu Bölgesi'nin az gelişmiş illerinden biri olan ve 2010 verilerine göre toplam nüfusun 450 binin üzerinde olduğu ilimizde kadınların sosyal ve kültürel yaşama katılmalarının gerekliliği göz ardı edilmektedir. Kadınlara yönelik kültür, sanat ve sportif etkinlikleri oldukça azdır.” dedi.

Vali Yardımcısı Göktürk ise 9 ay sürecek bu projeden 500 bayanın faydalanacağını söyledi. Göktürk, “Proje çerçevesinde sabah bir seans 40 kadın öğleden sonra bir seans 40 kadın katılarak sportif faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu sportif faaliyetler çerçevesinde step, aerobik, pilates, cardio, taebo ve new age çalışmaları yapılmaktadır. Her gün en az 80 kadının katılacağı bu çalışmaların gerçekleştirilmesi için geçen projede alınan malzemeler yeterli olmadığı için ve geçen projeye göre sayı artırıldığı için pilates topu, cardio gibi eksik olan ekipmanlar alınmıştır. Böylece kurslara katılan kadınlara sağlıklı ve sosyal hayat koşullan sunulurken bir yandan da hoşça vakit geçirmeleri sağlanmış olacaktır. Bu kursla beraber kadınlar egzersiz yapacak, eğlenecek ve de güzel arkadaşlıklar kuracaklar.” şeklinde konuştu.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kadınlara yönelik yapılan bu başarılı projeden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Çalışmaların düzenli bir şekilde devam etmesini ve başarılı sonuçlar vermesini temenni ediyorum. Proje kapsamında ilimizin dezavantajlı kesimini oluşturan ve toplumsal hayata katılımı sınırlı düzeyde gerçekleşen kadınların aktifleşmesini sağlayan bu projeyi önemsiyorum. Emek veren herkesi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Necmettin Dede ve Proje Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Hüseyin Göktürk ile birlikte masa tenisi dostluk maçı yaptı.