Tvf'den Motta Açıklaması Açıklaması

Türkiye Voleybol Federasyonu , Bayan Milli Takımı Başantrenörü Marco Aurelio Motta'nın sözleşme yükümlülüklerini ihlal ettiğini bildirdi.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, Motta'nın sözleşmesinin 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam ettiği hatırlatılarak, ''Bayan Milli Takımı Başantrenörü Motta'nın sözleşme yükümlülüklerini ihlal ederek, görsel ve yazılı medyaya verdiği demeçler üzüntü ve hayretle karşılanmıştır'' denildi.

Açıklamada, Türkiye'de voleyboldaki başarıların Motta ile başlamadığı ifade edilerek, kendisinden önce de milli takımın başında başarılar kazanmış antrenörlerin ve sporcuların bulunduğu ve bunların göz ardı edilmemesi gerektiği istendi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''TVF'nin almış olduğu kararları sorgulamak baş antrenörün hakkı ve haddi değildir. Federasyonumuzun, hizmet sözleşmesiyle çalıştırdığı antrenörlere hesap verme zorunluluğu yoktur. Sözleşmesinin bitiminden sonra kendisiyle çalışmayacağımızı nezaketen önceden bildirdiğimiz antrenörle hedeflerimizi, yeni dönem planlarımızı tartışmaya gerek duyulmamıştır.

Motta'nın hukuka aykırı, nezaket dışı ve haddini aşan açıklamalarını geçirmiş olduğu ağır ameliyatın, ruh halini ve çalışmalarını etkileyecek derecede olumsuzluk yarattığının bir göstergesi olarak kabul edilmesi gerekir.

Gerek bu tutumu, gerekse kendisiyle devam edilmeme kararının açıklandığı görüşmede TVF'nin geçmiş ve yeni yönetimine ilişkin suçlamalarda bulunması, çalışmama kararımızın yerindeliğini de göstermiştir. TVF ve voleybol camiası kişilerden üstündür. Kimse vazgeçilmez değildir. Voleybol camiası, başarıları sadece kendine bağlayanlara, kendisini vazgeçilmez sananlara, haddini aşanlara her zaman haddini bildirmiştir. Bildirmeye de devam edecektir.''

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA