TVF’de Marco Aurelio Motta İle Yollar Ayrıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu, sözleşmesi 20 Aralık'ta biten A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Marco Aurelio Motta ile yeniden sözleşme yapmama kararı aldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk voleyboluna yaptığı katkılar ve özverili çalışmalarından dolayı, Brezilyalı Marco Aurelio Motta'ya teşekkür etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu, A Bayan Voleybol Milli Takım Antrenörlüğü görevi için Mehmet Bedestenlioğlu'nun ardından, Brezilyalı antrenör Marco Aurelio Motta ile anlaşmıştı. Filenin Sultanları, Marco Aurelio Motta ile başarılı bir grafik çizmiş ve voleybol severlerin beğenisini kazanmıştı. A Milliler, Brezilyalı teknik adam döneminde 52 yıl aradan sonra voleybolda olimpiyatlara katılma başarısını yakalamıştı.

Türkiye Voleybol Federasyonu ile Marco Aurelio Motta arasındaki sözleşme 20 Aralık 2012 tarihinde tamamlandı. Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla Filenin Sultanları'nın antrenörlük görevi için Motta ile sözleşme yenilenmedi.

Edinilen bilgiye göre Filenin Sultanları'nın antrenörlüğü için iki isim düşünülüyor. Öne çıkan isimlerden biri Galatasaray Daikin'in İtalyan antrenörü Massimo Barbolini, diğeri ise VakıfBank'ın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti

Kaynak: İHA