Pascal Nouma: Yaptığım Hatalardan Pişmanlık Duyuyorum

Beşiktaş’ta bir dönem forma giyen ve siyah-beyazlı taraftarların sevgilisi haline gelen Pascal Nouma, bırakmış olmasına rağmen futbolun içinde olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çocuklarla çalışmanın çok farklı bir duygu olduğunu ifade eden Nouma, “Futbol oynarken, bazen ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Futbol hayatım boyunca bir sürü hatalar yaptım. Bunlardan dolayı çok büyük pişmanlık duyuyorum. Çocuklarla her çalıştığım idmanlarda, onlara neler yapmaları gerektiğini özellikle söylüyorum. Benim yaptığım hataları onların yapmamalarını istiyorum. Bu yüzden küçüklerle bir şeyler paylaşmak çok hoşuma gidiyor.” dedi.

Vodafone’nun Türkiye’de bu yıl üçüncü kez düzenlediği Vodafone Football Cup, etkinliği dolayısıyla Sürmeli Otel’de düzenlenen basın toplantısına katılan ünlü futbolcu Pascal Nouma, hayranlarının sevgisiyle karşılaştı. Sempatik davranışlarıyla dikkat çeken Nouma, en son iki yıl önce Adana’ya gelip kebap yediğini belirtti.

Turnuva kapmasında 10 şehri ziyaret edeceklerini dile getiren Nouma, organizasyonun herkese açık olduğunu ve finale kalan takımın da koçu olacağını kaydetti.

Nouma, sert bir oyuncu olduğu gibi sert bir hocada olduğunu sözlerine ekledi. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Vodafone’un global çapta spora önemli yatırımlar yaptığını dile getirdi. Sporseverlerin ortak ilgi alanı olan futbolu, spor yatırımları arasında önemli bir noktada konumlandırdıklarını belirten Kitapçı, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun da benimsediği Grassroots temel değerlerinde belirtilen ‘Herkes İçin Futbol’ anlayışıyla futbol gibi hayatın içinden bir alanda varlık göstererek, meraklısı abonelerimizin amatör heveslerini, profesyonel atmosferde yaşamalarını sağlıyoruz.”diye konuştu.

Vodafone Football Cup’ı 10 il için yaygınlaştırdıklarını anlatan Lütfullah Kitapçı, önümüzdeki dönemde de turnuvayı başka kentlere taşımayı hedeflediklerini bildirdi. Kayıtları 1 Aralık’a kadar sürecek Vodafone Football Cup’a tüm vatandaşları davet eden Kitapçı,“Gelin yeteneklerinizi sergileyin.” ifadesini kullandı. Daha sonra Adana’daki kayıtlar kapsamında düzenlenen ‘Pascal ile Vodafone Football Cup Klinik’te oyuncu Pascal Nouma, Adana Demirspor Tesisleri’nde 13 yaş altındaki çocuklara futbol eğitimi verdi. Sahada çocuklarla fotoğraf çektiren Nouma, futbol yaşamını anlattı. Bu yıl 10 şehre yayılan Vodafone Football Cup, İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Gaziantep, Urfa, Elazığ, Antalya ve Trabzon’da futbolseverleri bir araya getirecek. 1 Aralık - 1 Mart tarihleri arasında 10 ilde devam edecek elemelerin ardından Nisan ayında İstanbul’da Türkiye finalli yapılarak, şampiyon takım belirlenecek. Turnuvada il birincileri ve Türkiye şampiyonu olan takıma ödüller verilecek. 18 yaşını dolduran herkesin ücretsiz katılabileceği turnuvada takımların 8 kişiden oluşması ve takımlarda en az 4 Vodafone abonesi bulunması gerekir. Takımlarda maksimum 2 lisanslı futbolcunun oynayabileceği turnuvaya katılmak için illerdeki Vodafone Cep Merkezleri’ni ziyaret ederek katılım formunu doldurmak yeterli oluyor .