Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda Rahatsızlanan Sporcular Taburcu Oldu

34. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’nda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 42 kilometre Maraton koşucusu İtalyan Mario Bordenga (66) Çapa Tıp fakültesi Hastanesi’nden, 15 kilometre koşusuna bireysel olarak katılan ve yarış esnasında rahatsızlanan 9705 Göğüs numaralı Finlandiyalı Ari Tikkakosti (56) ise Zeytinburnu’ndaki Yedikule Surp Pırgıç Hastanesi’nden tedavileri tamamlanarak taburcu oldular.

Taburcu olan sporculardan Finlandiyalı Ari Tikkakosti ailesiyle birlikte Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin'i makamında ziyaret ederek kendileriyle rahatsızlandıkları andan, hastaneden taburcu olana kadar yakından ilgilendikleri için teşekkür etti. Genel Müdür Ertekin, sporcuya ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek gelecek yıllarda da İstanbul'da misafir etmek istediklerini iletti.

SPOR A. Ş MARATON SAĞLIK EKİBİ TAKDİR TOPLADI

Bu arada maraton organizasyonunun en önemli dinamiklerinden biri olarak gösterilen Spor A. Ş Maraton Sağlık Ekibi'nin vardiyalı olarak gece-gündüz çalıştığı belirtildi. Ekibin, ilk yardım sertifikasına sahip, 2 yabancı dil bilen personelinden ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi 112 teknik ekibinden oluştuğu belirtildi. Yerli ve yabancı katılımcıların sağlık durumlarında meydana gelebilecek herhangi bir problemde acil müdahalede bulunacak donanıma sahip olan sağlık ekiplerinin her iki sporcunun parkur alanında rahatsızlandıkları ve yere düştükleri andan itibaren hastaneye sevklerine, buradaki tedavi süreçlerinde ve taburcu aşamasına kadar kendilerine refakat ettikleri ifade edildi. Spor A. Ş'den yapılan açıklamada ayrıca maraton esnasında koşucuların her türlü ihtiyaçları ile yakinen ilgilenildiği, sporcular ve yakınlarının hastaneden ayrılırken, gördükleri ilgi ve hassasiyet için organizasyon görevlilerine olan şükranlarını dile getirdileri de ifade edildi. Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A. Ş olarak her iki sporcuya da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.