Mersin'de puanlar kardeş payı

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında G.Saray deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılıların belalısı Mert Nobre, attığı golle G.Saray'ın galip gelmesine izin vermedi. Nobre ayrıca G.Saray filelerine 8. golünü atarak, sarı-kırmızılıların belalısı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Mersin İdmanyurdu ile Galatsaray kozlarını paylaştı.

Galatasaray'ın golünü 48. dakikada Umut Bulut kaydetti. Mersin İdmanyurdu'nun golü ise 63. dakikada Mert Nobre'den geldi.

Sarı-kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nde Cluj galibiyeti sonrasında moralli gittiği Mersin'de beklemediği bir puan kaybı yaşarken; Mert Nobre, Galatasaray filelerini sarsmayı yine başardı. Fenerbahçe formasıyla 3, Beşiktaş formasıyla 4 kez sarı-kırmızılılara gol atan Nobre, Mersin formasıyla da attığı golle Galatasaray'ın bir kez daha kabusu oldu.

Bu beraberliğin ardından Galatasaray 22 puanla liderliğini sürdürürken; Mersin İdmanyurdu da puanını 9 yaptı. Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta maçında Mersin İdmanyurdu, Bursaspor deplasmanına konuk olacak. Galatasaray ise Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak.

TERİM KADROYU BOZMADI

Galatasaray'ın Mersin İdman Yurdu deplasmanında teknik direktör Fatih Terim, Cluj karşısında kazanan 11'i bozmaması gözlerden kaçmadı.

Deneyimli taktisyen, savunma dörtlüsünde Dany Cris ikilisine yeniden görev verirken Amrabat'ın yerine yine Emre Çolak forma giydi. Sakarlığı nedeniyle kadroda bulunamayan Elmander'in yerine Burak Yılmaz - Umut Bulut ikilisi forma buldu.

Öte yandan teknik direktör Fatih Terim, Melo'nun tamamen düzelmesine rağmen Yekta'yı orta alanda Selçuk'un yanında sahaya sürdü.

ÖNCE KONTROL, SONRA HÜCUM!
Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Orta sahada birbirini tartan iki ekip dakikalar ilerledikçe daha atak bir görüntü sergilemeye başladı. Dakikalar ilerledikçe Cluj maçının moraliyle Mersin'e gelen Galatasaray maçta ağırlığını hisstetirmeye başladı.

GALATASARAY DİREĞE TAKILDI!

Sarı-kırmızılı rakip ceza sahasına kolaylıkla gelmeye başlarken; önemli pozisyonlarda direğe takıldı. İlk olarak 14. dakikada Umut Bulut kale sahası önünde düzgün vuruşunda direği geçemedi. Mersin baskı üzerine savunmada sıkıntılı anlar yaşarken, sarı-kırmzılılar Riera ve Eboue'nin de hücuma desteğiyle daha fazla atak geliştirmeye başladı. Maçta dakikalar 38'i gösterdiğinde ise Fildişi Sahilli futbolcu Eboue'nin vuruşunda meşin yuvarlak bir kez daha direğe isabet etti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Galatsaray, Mersin İdmanyurdu'na göre daha etkili bir performans sergilemesine rağmen gol bulmadı. İlk yarıda gol çıkmayınca soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

UMUT BULUT'UN FIRSATÇILIĞI
İkinci yarıya yine istekli bir şekilde başlayan Galatasaray aradığı golü erken buldu. Karşılaşmanın 48. dakikasında Emre Çolak'ın vuruşunda kaleci Sehic topu sektirince; pozisyonu iyi takip eden Umut Bulut büyük hatayı affetmedi ve kale önünde yaptığı vuruşla Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

MERT NOBRE! GALATASARAY'A YİNE ATTI!

Maçta organize ve çok adamla hücum geliştirmekte zorlanan Mersin İdmanyurdu geriye düşmesinin ardından durna toplara çok daha fazla önem vermeye başladı. O duran toplardan birinde ise ev sahibi beraberlik golünü buldu. Maçın 63. dakikasında bonservisi Galatasaray'da olan Culio'nun kullandığı korner sornasıdna Nobre kafayla topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. Kariyerinde Galatasaray'a 8. golünü atan Nobre daha önce Fenerbahçe formasıyla 3 gol, Beşiktaş formasıyla ise 4 kez sarı-kırmızılı fileleri havalandırmıştı.

TERİM'DEN ÖNE GEÇMEK İÇİN HAMLELER
Mersin İdmanyurdu'nun attığı golden sonra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim oyuncu değişiklikleriyle öne geçmek adına hamleler yaptı. İlk olarak Yekta Kurtuluş'un yerine Nordin Amrabat'ı sahaya süren Terim, Emre Çolak'ın yerine ise Aydın Yılmaz'a şans verdi.

MERSİN GERİDE KALDI, CULIO İSYAN ETTİ!

Sarı-kırmızılı takımın bu değişiklikleri sonrasında Mersin İdmanyurdu yarı sahasında daha çok adamla kaldı. Tamamen kontratak futboluna dönen Mersin İdmanyurdu'nda bir pozisyonda Culio ceza sahası içinde Cris'in müdahalesiyle yerde kaldı. Arjantinli futbolcu penaltı düdğü gelemyince; karara ciddi bir şekilde tepki gösterdi.

ALIŞILAN TEMPOYU YAPAMADI

Savunmada çok adamla mücadele eden rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Galatasaray tempo arttırmakta da zorlandı. Sarı-kırmızılılar topla daha fazla oynamasına rağmen istediği fırsatları yakalayamadı. Yorgunluk belirtileri gösteren Galatasaray da ikinci golü bulamayınca Mersin'de puanlar paylaşıldı.