''1. Uluslararası Aikido Semineri ve Şenliği'' Başladı

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen ''1. Uluslararası Aikido Semineri ve Şenliği'' Ankara'da başladı.

Altınpark Judo Salonu'nda başlayan ve iki gün sürecek etkinliğe Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Fransa, KKTC ve İngiltere'den 265 sporcu katıldı.

Organizasyonda sporcular, etkinlik için Fransa'dan gelen Aikido Avrasya Kurucusu Türk antrenör Nebi Vural gözetiminde çeşitli gösteriler ve müsabakalar yaptı. Etkinlikte ayrıca sporculara yeni teknikler hakkında da bilgiler verildi.

Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, etkinliği ilk kez düzenlediklerini söyledi.

Türkiye Wushu Federasyonu'nun, Türkiye'de wushunun gelişmesi adına önemli çalışmalara imza attığını, bugün de bu çalışmalardan birini gerçekleştirdiklerini dile getiren Akyüz, ''Aikido da bizim güzide branşlarımızdan birisi. Bu güzel branşımıza güzel bir etkinlik düzenledik. Dünya çapında bir organizasyona imza atmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Akyüz, wushunun izlerken izlemeye, yaparken de yapmaya doyulmayan bir spor olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Biz, Türkiye Wushu Federasyonu olarak 3 branşta faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 3 branşta da oldukça güzel sonuçlara imza atıyoruz. Gözle görülür, inkar edilemez çalışmalar bunlar. Bunun sonucunda da huzurluyuz, mutluyuz, gururluyuz. Şimdi dünyanın en iyi wushu federasyonuyuz. Bunu biz değil, dünya söylüyor.''

Konuşmaların ardından Türkiye Wushu Federasyonu Aikido Teknik Kurul Başkanı Tanser Kılıç, Türk antrenör Nebi Vural'a, Tantu adı verilen japon bıçağı hediye etti. Nebi Vural da karşılığında Tanser Kılıç'a samuray kılıcı verdi.

''1. Uluslararası Aikido Semineri ve Şenliği'' yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA