Mehmet Terzi: Türk Atletizminin Avrupa'daki Hedefi: İlk 3

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye'de atletizmin artık eskisi gibi olmadığını söyledi.Terzi, "Avrupa’da 50 ülke arasında 5. sıradayız. İlk 3’e girmeye çalışıyoruz." dedi.

Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği '4. Cumhuriyet Koşusu' ödül törenine katılan Mehmet Terzi, tören sonrası Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı. Türkiye'de atletizmin artık eskisi olmadığını söyleyen Terzi, “Atletizmimiz ivme kazandı. Avrupa şampiyonalarında, dünya şampiyonalarında ve de olimpiyatlarda başarılı olmaya başladık. Avrupa’da 50 ülke arasında 5. sıradayız. İlk 3’e girmeye çalışıyoruz. Olimpiyatlarda 213 ülke arasında Türkiye’nin 9. sıraya gelmesi büyük bir başarıdır.” dedi.

Her büyük organizasyon sonrasında madalya almaya başladıklarını ifade eden Terzi, Uluslararası Atletizm Federasyonu’nun tüm dünyada okullarda atletizmi birinci dal olarak yapma projesini Türkiye’de de uygulamaya çalıştıklarını açıkladı.

“Bu amaç doğrultusunda Mili Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Atletizmin beden eğitim derslerinde müfredat programına girmesi için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Atletizme büyük önem verdiklerinin altını çizen Terzi, Türkiye’de 56 ilde 1 milyon öğrenciye ulaştıklarını belirtti.

Hedeflerinin 81 ile yayılmak olduğunu kaydeden Terzi, “2008 olimpiyatlarına 16 kişi ile gitmiştik. 2012 olimpiyatlarına 33 kişi ile gittik. Bu bir rekordu. 2016 olimpiyatlarına da 50-60 kişi ile gitmek istiyoruz. İnşallah ülkemizde gerçekleşirse 2020 olimpiyatlarına da 100 kişi ile katılmak istiyoruz.” dedi.

Mehmet Terzi ayrıca, 2016 Rio Olimpiyatları'na 8 yıldır hazırlandıklarını belirtti.

Atletizme ilginin Türkiye’de her geçen gün arttığını dile getiren Terzi, “Ülkemizde atletizm bilincinin seyircide oluştuğunu görmek de bizleri çok daha mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.