Adıyaman'da ‘nerede Hareket Orada Bereket’ Etkinliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak organize edilen 'Nerede Hareket Orada Bereket' faaliyeti kapsamında, Adıyaman’da etkinlikler düzenlendi.

Adıyaman’daki etkinlikler, sporcu gruplarının Cumhuriyet Spor Salonu önünde toplanarak yapılan yürüyüşle start aldı. Öğrenci gruplarının günün anlam ve önemini belirten pankartlarla şehir merkezinde yaptıkları yürüyüşte, vatandaşa verilmek istenen mesajlar net bir şekilde aktarıldı.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Bugün Türkiye genelinde 81 ilimizde, genel müdürlüğümüzün aldığı karar neticesinde, 'Nerede Hareket Orada Bereket' projesini uyguluyoruz. Bu projenin amacı tüm illerimizde yaz boyunca yapılan spor okullarının bittiğini, bundan sonra da kış mevsimine gireceğimiz için tüm illerimizde sporu sevdirmek amacıyla tesislerimizi bütün vatandaşlara kullandırmak amacı ile bu etkinliği yaptık" ifadeleri kullanıldı.

Öğrenci ve sporcu gruplarının oldukça coşkulu ve heyecanlı olduğu yürüyüş, şehir turundan sonra Adıyaman kapalı yüzme havuzunda, Gençlik Merkezi üyesi gençlerin merkezi tanıtım stantlarını gezmeleriyle devam etti. Stantlarda gençlerin yapmış oldukları resim, heykel, ebru sanatı ve çeşitli el işi çalışmalarıyla gençler bilgilendirilirken, daha sonra Gençlik Merkezi üyesi müzik topluluğu, canlı müzik dinletisi sundu .

Kaynak: İHA