Sıra Dışı Yarışmada En Sona Kalan Birinci Oldu

Erzincan’da düzenlenen yarışmada katılımcılar, final çizgine geç ulaşmak için ellerinden gelen gayreti ortaya koydu.

Yarışmada, varış çizgisine en Son gelen öğrenci birinci seçildi. Hacı Ali Akın Özel Otlukbeli Anadolu Lisesi, ‘Dengede kalma ve bisiklet ile varış çizgisine geç varma’ yarışmasına ev sahipliği yaptı. Fizik dersinde ‘ağırlık merkezi ve denge’ konusunu işleyen öğrenciler, uygulamada ilginç görüntüler oluşturdu. Fizik öğretmeni İlker Yavuz’un organize ettiği yarışmaya 52 öğrencinin katıldı.

Öğrenciler, okul bahçesinde oluşturulan 20 metrelik parkurun varış noktasına bisiklet üzerinde en geç gitmek için mücadele etti. Öğrencilerden 10 tanesi finale kalmaya hak kazandı. Yarışmada katılımcılar, ayaklarını yere basınca ve konulan engellere dokununca eksi 5 saniye ceza aldı. 12. sınıf öğrencilerinden Yusuf Dinçer, 20 saniyelik parkuru 3 dakika 48 saniyede tamamlayarak birinci oldu. Yarışmaca birinciye bisiklet hediye edildi. Sıra dışı yarışmayı birinci bitiren Yusuf Dinçer, “Varış noktasına en yavaş gelen kişiyi belirlemek için yarıştık. Zorlu bir parkur oldu.” dedi.

Yarışmacılardan 9’ncu sınıf öğrencisi Melih Şahin, “Daha önceki yarışmalarda hız ön plana çıkıyordu. Bu yarışta ise en uzun sürede parkuru tamamlamak yarışmanın amacıydı. Güzel bir yarışma oldu.” diye konuştu.

Yarışmayı organize eden Hacı Ali Akın Özel Otlukbeli Anadolu Lisesi fizik öğretmeni İlker Yavuz, şunları söyledi: “Fizik dersinin zor olduğuna inanılıyor. Derslerde anlattığımız konunun hayatın içerisinde bir parça olduğunu göstermek istedik. Yarışmalarda genelde en hızlıya ödül verilir. Biz en yavaşa ve dengede kalana ödül verdik. Derste anlattığımız konunun günlük hayatta karşımıza çıkabileceğini göstermiş olduk. Öğrencilerin ders psikolojisinden uzaklaşmasına katkı sağladık.”