Bakan Kılıç, Meram'daki Spor Tesisini De Hizmete Açacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Meram Belediyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle Meram'da yapılan FİFA standartlarındaki spor tesisini hizmete açacak.

Karahüyük Mahallesi'nde yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda yapılan FİFA standartlarındaki sentetik çim sahanın açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla 17 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

Meram'da yatırım ve hizmetlerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, şunları kaydetti:

''Karahüyük Mahallesi'nde yaptırdığımız FİFA standartlarındaki Şehit Süleyman Ballan Spor Tesisi'nin açılışını Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç gerçekleştirecek. Diğer alanlarda olduğu gibi spor altyapısını oluşturmak ve gençlerimizin daha sağlıklı ortamlarda spor yapabilmeleri için ilçemize bu alanda da önemli tesisler kazandırıyoruz. 3 yıl içerisinde Meram'a 5 adet spor tesisi kazandırdık. Yeni yaptıracağımız 3 spor salonu ile ilgili olarak da önümüzdeki günlerde protokol imzalayacağız. 2 adet yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini attık, ikisinin temelini de yakın bir süre zarfında atacağız. 125 okulumuza tenis masası dağıttık. Bir yandan tesis yatırımlarımız sürerken bir yandan da belediyemizin spor kulübü, yetenekli gençleri keşfederek spora yönlendirmektedir. Kulübümüz sporcuları ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca madalya kazanarak göğsümüzü kabartmaya devam etmektedir. KASKF ile birlikte yaptırdığımız bu tesisin de hayırlı olmasını diliyorum.''

15 bin metrekarelik alana yapılan tesiste; 560 metrekare kapalı alan, 6 adet soyunma odası, hakem odaları, revir, kafeterya, depo, otopark, FİFA standartlarında 1 adet futbol sahası, 370 metrelik çevre koşu bandı ve 200 kişilik portatif tribün yer alıyor.

Yayıncı: Murat Aslan

Kaynak: AA