Oltulu Çocuklar Buz Pateni ve Kayakla Tanıştı

Erzurum’da Kış Sporları Eğitim Projesi tam gaz devam ederken, Oltulu başarılı ilköğretim öğrencileri, Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Kış Sporları Projesi’ne dahil edildi.

  30 dolayında minik öğrenci ilk kez Erzurum 'da buz pateni ve kayakla tanıştı. Pasinler ve Serdarlı Beldesi öğrencileri de proje kapsamında buz pateni yapmıştı. Buz Hokeyi Federasyonu, Buz Pateni ve Federasyonu, Atatürk Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan prokotoller gereği buz ve kış sporları eğitim projesi tüm hızıyla sürerken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 'nün Yenişehir 'deki 2 Bin Kişilik Buz Pateni Sarayı 'nda Oltulu başarılı öğrencilere buz pateni öğretilirken, Palandöken Kayak Merkezi 'nde de kayak öğretiliyor.

Oltu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Güney nezaretinde buz pateni salonuna gelen 30 dolayındaki minik öğrenci, buz pateni çalışması yaptı. Antrenörler Leyla Yılmaz ile Elif Münire Bağlar tarafından çalıştırılan Oltulu öğrenciler oldukça neşeli gözüktü. Oltu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Güney, “Aynı zamanda Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar 'ın destekleri ile buz pateni ve kayak öğreniyoruz. Öğrencilerimiz Oltu YİBO 'da öğrenim görüyor. Takdir ve teşekkür alan öğrencilerimize Kaymakamımız Fatih Çobanoğlu 'nun da destekleri ile sömestre hediyesi olarak buz pateni ve kayak kursu düzenledik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, tesislerinin kapılarını açarak, bizim öğrencilerimizi de Kış Sporları Eğitim Projesine dahil etti. İki gündür öğrencilerimiz gayet başarılı bir şekilde buz pateni ve kayak yaptılar” dedi.

Buz Sporları Eğitim Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi, iki ayı aşkın süredir devam eden projenin büyük bir ilgi görmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, projenin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ise yaptığı açıklamada “Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Milletvekillerimiz ve Valimiz Sebahattin Öztürk, projemize büyük bir destek veriyorlar. Bu destek bizleri daha çok çalışmaya sevk ediyor. Oltulu öğrencilerimizin yanı sıra Tortum Serdarlı ve Pasinlerli öğrenciler de buz pateni yapma şansı buldular” diye konuştu.  

Kaynak: İHA