Sow İstanbul'a Geliyor

Fenerbahçe`nin renklerine kattığı Moussa Sow, sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşmesini imzalamak üzere İstanbul’a doğru yola çıktı.

 

Sarı - lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Sow`u getiren uçağın , saat 23 . 00’te Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yapacağı bildirildi .




Moussa Sow kimdir?

Son dönemlerde golcülüğü ve başarılı futboluyla dikkat çeken Moussa Sow 19 Ocak 1986’da Fransa’da Mantes-la-Jolie’de doğdu . Kariyerine 1999 yılında doğduğu kentin takımı olan FC Mantes takımında başlayan Sow 2002 yılında Amiens altyapısına geçti . Senegallli futbolcu bir sonraki yıl da Rennes takımının altyapısına alındı .


Rennes de A takıma kadar yükselmeyi başaran Sow , 2006-2010 yılları arasında Rennes formasıyla Fransa Ligi’nde çıktığı 82 maçta 12 gol kaydetti . Sow 2007 yılında Fransa 2 . Ligi ekiplerinden Sedan Ardennes’e kiralınırken sezon boyunca 30 maçta boy gösterdi ve fileleri 6 kez havalandırdı .


2010-2011 sezonu başında Lille takımına transfer olan Sow , en parlak sezonunu bu takımda geçirdi ve takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu . Senegalli futbolcu Lille formasıyla çıktığı 36 maçta 25 gol atarak Fransa liginin gol kralı da oldu .


Fransa’da dünyaya gelmesine ve 2 kez 21 yaş altı milli takımında oynamasına rağmen Senegal Milli Takımı’nda boy göstermeyi tercih eden Sow , Senegal Milli Takımı’yla 13 kez sahaya çıktı ve 5 de gol kaydetti .