Özbekistan, Taşkent’te Japonya İle Yenişemedi: 1-1

Özbekistan, Asya Kıtası 2014-Brezilya Dünya Futbol Şampiyonası grup ikinci tur maçında Taşkent’te ağırladığı Japonya ile yenişemedi.

Özbekistan’ın ilk başta 1-0 öne geçtiği karşılaşma 1-1 sona erdi.
Taşkent’in ev sahipliği yaptığı son yılların en önemli maçında, Özbekistan öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı. Japonya ikici yarıda bulduğu golle skora dengeyi getirmeyi başardı.

Suudi Arabistanlı hakem Halil El Hamdi’nin yönettiği karşılaşmadaki gol perdesini ev sahibi ekip Özbekistan açtı. Karşılaşmanın 8. dakikasında takım kaptanı Server Cebarov meşin yuvarlağı rakip filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. İki takım ilk yarıda bu skorla soyunma odalarına gitti.

İkinci ayrıda golü bulan ise konuk ekip Japonya oldu. Karşılaşmanın 65.dakikasında Japonya’dan Shinji Okazaki takımına beraberliği getiren golü attı: 1-1
İki takımın çabaları kalan dakikalarda başka gol getirmeyince karşılaşma Suudi Arabistanlı hakemin son düdüğüyle 1-1 sona erdi.

Bu skorla Özbekistan puanını 4’e çıkartarak averajla grup liderliğini sürdürdü. Japonya da aynı puanla ikinci sırada yer aldı.
Bu grupta bugün oynanan bir diğer karşılaşmada ise Kuzey Kore Tacikistan’ın 1-0 yendi.

Özbekistan, ilk maçında deplasmanda Tacikistan’ı, Japonya ise kendi evinde Kuzey Kore’yi aynı skorla 1-0 yenmişti.

Yarın yerel saatle 19:00 (TSİ:17:00) Pahtakor Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 45 bin dolayında seyirci izledi. Maçı ayrıca 200 dolayında Japon taraftar ile 60 dolayında da basın mensubu da takip etti.
Bu gruptaki üçüncü tur maçları 11 Ekim'de oynanacak

C Grubu:
Takımlar: O G B M A Y P
Özbekistan: 2 1 1 0 2 1 4
Japonya: 2 1 1 0 2 1 4
Kuzey Kore: 2 1 0 1 1 1 3
Tacikistan: 2 0 0 2 0 2 0

Gelecek Program 11 Ekim:
Japonya- Tacikistan:
Kuzey Kore- Özbekistan: