Stihl Haliç’te De Geleneği Bozmadı, 10. Galibiyete İmza Attı

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Haliç’teki 8.

ayağında YKM Big Chefs ikinci, Beşiktaş -Miele takımı ise üçüncü sırada yer aldı.

İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen, “Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın 15. yarışı Fatih Belediyesi Grand Prix 1, bugün Eski Galata Köprüsü önündeki parkurda gerçekleştirildi. Haftasonunun ilk yarışında birincilik kürsüsüne çıkan takım sezon başından bu yana geleneği bozmayan Stihl takımı oldu. Şampiyona finaline son iki ayak kala 10 galibiyetlerini kazanan Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi 42:58,109 zamanlarıyla podyuma çıktılar.

Yarışın ikincilik kupasını kazanan takım ise Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu’ndan oluşan YKM Big Chefs takımının oldu. Ekip birincinin 1 saniye gerisinde podyum görürken, kardeş takımları YKM Sport ile de güzel bir mücadele sergilediler. Yarışın üçüncülük podyumundaki ismi ise yarış boyunca pek çok atak yapan ve son hamlede üçüncülüğü ele geçiren Beşiktaş-Miele takımı oldu. Şampiyona sıralamasında ikinci sırada yer alan Murat Leki-Tuğberk Uca ikilisi 43;37,281’lik dereceleriyle podyum görmeye hak kazandılar.

Haliç’te sabah başlayan sıralama turları ile parkura ısınan takımlar arasında, 20 turluk yarış öncesinde pole pozisyon sırası şöyle oluştu.
Şampiyonada liderliğini koruyan Stihl takımı Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisi 01;59,543’lük zamanlarıyla ilk sırada, 02:03.221’lik dereceleriyle Beşiktaş-Miele takımı (Tuğberk Uca-Murat Leki) ikinci sırada, YKM-Big Chefs (Saruhan Tan-Joseph Muhlbauer) 02:03.914 ekibi ise üçüncü sırada kalkışa hak kazandılar.

Yarışmada WD 40 takımı 10. turda motor arızası ile organizasyona veda ederken, genel klasmanda 4. sırada Lenore, 5.sırada YKM Sport, 6.sırada Franke ve 7.sırada Olimpik Marsilya ve 8.sırada Angel Yacht takımı yer aldı.
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, GOSBF Federasyonu Genel Sekreteri Songül Kara, GOSBF Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Çıvgın, İOC Başkan Yardımcısı Serdar Özer, İOC Genel Sekreteri Emre Güler ve UIM Komiseri Oivid Siverstsen tarafından verildi.

Program:
Yarın
11.00 – 12.00 Sıralama Turları / Resmi Antrenmanlar- Eski Galata Köprüsü-Haliç
14.00 – 15.00 Fatih Belediyesi Başkanlığı Grand Prıx 2
15.10 – Ödül Töreni - Eski Galata Köprüsü-Haliç
15.20 – Basın Toplantısı - Eski Galata Köprüsü-Haliç- Işıklar Süper Tır