Yeni Spor Bakanı Suat Kılıç Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı Türkiye Cumhuriyeti‘nin 61. Hükümetinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.

2011 genel seçimlerinin ardından merakla beklenen kabine açıklandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı kabinede Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç getirildi.

30. SPOR BAKANI SUAT KILIÇ

Suat Kılıç, spordan sorumlu 30. bakan oldu. Suat Kılıç‘tan önce bu görevi, Gençlik ve Spor Bakanı olarak İsmet Sezgin, Sezai Ergun, Ali Adnan Karaküçük, Ali Celalettin Coşkun, Muslihittin Yılmaz Mete, Zekai Baloğlu, Ali Şevki Erek, Yüksel Çakmur, Talat Asal, Vecdi Özgül, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olarak, Mehmet Vehbi Dinçerler, Metin Emiroğlu, Hasan Celal Güzel, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak, İsmet Özarslan, İlhan Aküzüm, Mehmet Ali Yılmaz, Şükrü Erdem, Ömer Barutçu, Ersin

Taranoğlu, Bahattin Şeker, Yücel Seçkiner, Fikret Ünlü, Erdoğan Toprak, Mehmet Ali Şahin, Murat Başesgioğlu ve Faruk Nafiz Özak yürütmüştü. Suat Kılıç ise Gençlik ve Spor Bakanı unvanıyla bu görevi yapacak.

SUAT KILIÇ KİMDİR ?

23 Temmuz 1972 tarihinde Samsun‘da doğan Suat Kılıç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdi. Hukukçu olan Kılıç gazeteci kimliğiyle de dikkat çekiyor. Sarı basın kartı sahibi olan Suat Kılıç, Dünya Radyo, Kanal 7, NTV ve Kanal D‘de program yapımcısı, sunucusu, haber müdürü ve haber editörü olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Kılıç, 3 Kasım 2002 tarihinde girdiği meclisin en faal milletvekillerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA