Rus Kadın Güreşci Rekvava İslamiyeti Seçti

İsveç‘te yaşayan ve 2009 yılında 59 kiloda Avrupa üçüncüsü olan 23 yaşındaki Rus kadın güreşçi Yulia Rekvava, Müslüman oldu. Kocatepe Camisi‘ne gelen Rekvava, Müslümanların yaşantısından çok etkilendiği için İslamiyeti seçtiğini söyledi.

Moskova‘dan Türkiye‘ye gelen güreşçi Rekvava, Müslüman olmayı tercih eden nadir sporculardan birisi. 23 yaşında Moskova‘da Hıristiyan olan Rekvava, 4 yıl önce Türkiye‘ye gelerek Müslüman okuluna gittiğini ve çok etkilenerek Müslüman olduğunu söyledi. Rekvava, Müslümanların yaşantısından da çok etkilendiğini ifade ederek, "Türkiye‘de güreş iyi bir durumda olduğu için, Rusya ve Avrupa‘da 3. olduğum için Türkiye‘yi seçtim. Türkiye, Müslüman bir ülke. Vatandaşlık işlemleri başlatıldı. Dünya şampiyonasında

güreşip, olimpiyat elemelerinde başarılı olacağım. Daha önceki yaşantımın boş olduğunu düşünüyorum. Müslümanlara, Allah‘ın varlığına ve birliğine inanıyorum. 4 yıldır Müslümanlığın vecibelerini de yerine getiriyorum" diye konuştu.

Rekvava, babasının Gürcü olduğunu ifade ederek, Müslüman olmasından dolayı ailesinden bir tepki almadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA