Milli Yüzücü Caner Ekin Mogan Gölünde Kulaç Attı

Özel Olimpiyatlarda Türkiye‘ye altın madalya kazandıran ZİÇEV Milli Yüzücüsü Caner Ekin Mogan Gölü‘nde yüzdü. Ekin, Mogan Gölü‘nde bir antrenman yaptığını belirterek, İstanbul‘da boğazda yüzmeye hazırlandığını kaydetti.

Özel Olimpiyatlarda Türkiye‘ye altın madalya kazandıran ZİÇEV Milli Yüzücüsü Caner Ekin bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda büyük başarılar kazanmıştı. Ekin, başarısına bir başarıyı daha eklemek üzere Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesinin destekleri ile başlangıç noktası Gençlik Spor Vakfı önü, bitiş noktası Mogan Parkı olarak karşıdan karşıya yüzerek geçti. 2 kilometre uzunluğunda Mogan Gölü‘nün bir ucundan diğer ucuna geçen Ekin‘e yüzmesi sırasında hocası yardımcı oldu. Ekin‘i

izlemeye gelen anne ve babası duygulu anlar yaşadı. Ekin yarışma öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mogan Gölü‘nü çok rahat yüzeceğini, heyecanlı olmadığını kaydetti. Mogan Gölü‘nün Vilayetler evi girişinde yüzmeye başlayan Ekin, 2 kilometrelik uzunluğunda olan Mogan Gölü‘nü 1 saat içinde yüzerek kendisini izlemeye gelen sevenleri tarafından bol alkış aldı.

17 Temmuz 2011 tarihinde ise Caner Ekin‘in en büyük arzusu gerçekleşecek. Ekin Asya‘dan Avrupa‘ya İstanbul Boğazını Uluslar arası 146 yüzücü ile birlikte tek engelli olarak geçecek.

Kaynak: İHA