Karşıyaka 100. yıl logosunu seçti

Karşıyaka Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, Karşıyaka'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, bu yıldan itibaren 100. yıl kutlamalarına başlayacaklarını, bu konuyla ilgili olarak PTT'ye anı pulu için resmi başvuruyu yaptıklarını belirtti.

Sonraki seneler kulübün resmi ürünlerinde kullanacakları logo için bir yarışma düzenlediklerini ve bu yarışmayı sonuçlandırdıklarını kaydeden Başkan Çalışkan, "2011 yılında başlayacağımız kutlamalara 2012‘de de devam edeceğiz. Bunun için düzenlediğimiz logo yarışmasını sonuçlandırdık. Logo ve arma karıştırılıyor. Armamızda herhangi bir değişiklik yok. Bu yıl belirlediğimiz logoyu gelecek yıl kullanmayacağız. Taraftarımız da logolu gerçek ürünlerimizi alarak, kulübe katkı sağlayacağının farkında olacak" diye konuştu.

Çalışkan, reklam konusunda sorulan bir soru üzerine bazı kulüplerin 100. yıllarında formalarına reklam almadığını belirterek, "Bizim bu yıl göğüs reklamı kullanma zorunluluğumuz yok. Ben bu yıl formalarda sadece Karşıyaka amblemi olması görüşündeyim. Bazı arkadaşlarımız fazla lüks olduğunu düşünse de bu açığın taraftarlarımızın aldığı lisanslı ürünlerle kapatılacağına inanıyorum‘‘ şeklinde konuştu.

"BU İŞLER BİR KAÇ KULÜBÜN DÜŞÜRÜLÜP ÇIKARILMASIYLA DÜZELMEZ"


Başkan Hüseyin Çalışkan, son günlerde yaşanan Şike Soruşturmasına da değindi. Türk futbolunun içinde olduğu sıkıntılı durumun yansımalarını zamanla göreceklerini ve şuan için konuşmanın yanlış olacağını belirten Çalışkan, "Bunu bugün itibariyle kestirmek zor. Bir çok konuda farklı görüşler, tartışmalar var. Karşıyaka Spor Kulübü olarak bu süreci sabır içinde geçmeye çalışıyoruz. Biz, 1963-1964 sezonunda oynadığımız ve 4-1 kazandığımız lig maçından sonra rakip takımdan oyuncuların Karşıyaka‘dan para

aldığını öne sürdüğü için küme düşürülmüştük. Ancak daha sonra Danıştay kararı sonucunda tekrar Süper Lig‘e yükselmiştik. Bu işler bir kaç kulübün düşürülüp çıkarılmasıyla düzelmez. Zihniyeti değiştirmek zorundayız‘‘ dedi.

Kulübün 100. yıl yapılanmasından sorumlu Asbaşkan Ahmet Diker ise yaptığı açıklamada 100. yıl komitesi olarak ilçede Karşıyakalıyım diyen herkesin kapısını alacaklarını ve destek arayacaklarını kaydetti. Diker, 100. yıl kutlamaları çerçevesinde kulübün kurucusu Zühtü Işıl‘ın heykelini 8 Eylül‘de açacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Karşıyaka‘nın bu yıl ürünlerinde kullanacağı ve İstanbul‘dan Taner Şehri‘nin hazırladığı 100. yıl logosu basın mensuplarına tanıtıldı.

Kaynak: İHA