Geleceğin Sporcuları Beylikdüzü‘nde Yetişiyor

Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Spor Kulübü işbirliği ile düzenlenen ‘Yaz Spor Okulları‘ başladı. Belediye Başkanı Yusuf Uzun tatile giren öğrencilerin zamanını doğru kullanmaları için yapılan faaliyetlerin önemli bir amacının da ‘Türk sporuna yeni ve profesyonel sporcular kazandırmak olduğunu söyledi.

Beylikdüzü‘nde, futbol, voleybol, basketbol, jimnastik, yüzme ve karate spor dallarının bulunduğu ‘Yaz Spor Okulları‘ sezonu 4 Temmuz Pazartesi günü açıldı. Yeni sezonda 855 öğrencinin katıldığı yaz spor okullarında, profesyonel eğitimciler eğitim veriyor.

Futbol, Kavaklı‘da bulunan Hasan Doğan Spor Tesisleri‘nde, basketbol, Büyükşehir İlköğretim Okulu Spor Salonu‘nda, voleybol, 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi Kapalı Spor Salonu‘nda, karate ve jimnastik Akademi Center Alışveriş Merkezi‘ndeki Akademi Form‘da, yüzme çalışmaları ise yine Akademi Form bünyesindeki havuzda, ailelerin de gözetiminde yapılıyor.

Yaz Spor Okullarının açılması ile birlikte çocukların tatilde vakitlerini daha eğlenceli ve faydalı şekilde değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Yusuf Uzun, "Çocuklarımız okulların kapalı olduğu yaz aylarında hem tatil yapmalı hem de kendilerine faydalı olacak meşgalelerle geçirmeli. Biz de belediye olarak ‘Yaz Spor Okulları‘mızı açtık. Çocuklarımız belirlenen alanlarda amatör olarak yaptıkları sportif faaliyetlerini eğitmenler eşliğinde profesyonel olarak yapma fırsatı bulacaklar. Bu profesyonel eğitim

onlara artı değer katacak. Geleceğin futbolcuları, yüzücüleri, jimnastikçileri belki de Beylikdüzü‘nün bu spor okullarından çıkacak" dedi.

Kaynak: İHA