Fikret Orman: Şerefli İkincilik Derken Gülüyorlardı

Beşiktaş’ın önde gelen isimlerinden Fikret Orman, futbolda derinleşerek ilerleyen şike soruşturmasıyla ilgili olarak, “Bunlar yeni değil.” dedi.

Beşiktaş’ın önde gelen isimlerinden Fikret Orman, futbolda derinleşerek ilerleyen şike soruşturmasıyla ilgili olarak, “Bunlar yeni değil.” dedi.

‘‘Beşiktaş şikeleri anlatan şarkı bile yaptı.‘‘ diyen Orman, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Aziz Yıldırım’ın durumuna üzüldüm. Bunlar bugün ortaya çıkmış olaylar değil. Bunlar duyuluyordu. Ama bu kadar açığa çıkarılmamıştı. Bundan 20 sene önce Beşiktaş şampiyonluğa oynarken, arabalar gitti. Daha önce Beşiktaş’ta oynayan bir kalecinin, bir başka takımda 8 gol yediğini biliyoruz. Dolayısıyla bunlar ilk defa olan olaylar değil. Ayrıca bunlar üzerine Beşiktaş taraftarı şarkılar bile yapmıştır. “Parayla şampiyonluk nereye kadar…” diye başlayan.” şeklinde konuştu.

    BİZ ŞEREFLİ İKİNCİLİK DİYORDUK, RAKİPLERİMİZ GÜLÜYORDU

    Şike ve teşvik iddialarını gündeme getirdiklerinde rakip takımların kendilerine güldüğünü söyleyen Fikret Orman, şöyle konuştu:

    “Biz şerefli ikincilikler diyorduk. Rakiplerimiz gülüyor, bizimle dalga geçiyorlardı. Öyle bir insan beklentisi oluştu ki, artık dört dörtlük, dürüst insan aranmıyor. Başkan gider, takımı bulur. İşi ayarlar takımım şampiyon olur gibi bir düşünceyle hareket ediyorlar. İşlerin böyle yürüdüğü biçiminde bir algı oluşuyor.

    Bu işler meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Kimse kendini kandırmasın. Dile getirilmeyen gerçekler. 14 Nisan’daki yasaya rağmen bunların hâla yapılıyor olması, hırsla, alışkanlıkla açıklanabilir. Bundan sonra olmaz. Devlet bu işe ağırlığını koydu. Kulüpler açısından önemli cezaların geleceğini tahmin ediyorum.

    Aydınlar’ın açıklamasına bakarsak, İtalya’da olduğu gibi, hızlı hareket edilecek. Adli karar beklenmeyecek.”

    BAŞKAN ADAYI OLABİLİRİM; AMA VERİLMİŞ KESİN KARARIM YOK

    Orman, Beşiktaş’ta yeniden başkan adayı olabileceğini söyledi. Fikret Orman, 2013 yılında yapılacak seçimli genel kurulda şartların uygun olması durumunda başkan adayı olabileceğini belirterek, “Benim, Beşiktaş’ın şartları ve Türkiye’nin şartları uygunsa 2013’te başkan adayı olabilirim. Olmayabilirim de. Bu konuda, şu anda net konuşamıyorum.” diye konuştu.