Eyof‘ta Gönüllülük Yaşa Bakmıyor

Trabzon’da, 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda (EYOF) görev yapacak gönülleler, organizasyona destek sağlamak amacıyla ter dökecekler.

Trabzon’da, 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda (EYOF) görev yapacak gönülleler, organizasyona destek sağlamak amacıyla ter dökecekler.

    Gönüllü olmak için başvuruda bulunan yaklaşık 9 bin kişi içinden seçilen değişik yaş ve meslek gruplarındaki bin 400 gönüllünün iki aşamalı genel eğitimleri tamamlandı. Son aşamada ise, çalışacakları komitelere göre özel eğitim alacaklar.

    Oyunlar için gönüllü olan 59 yaşındaki Sabire Kaltofen, 14 yaşındaki Doğukan Şahin, aynı heyecanı hissediyorlar. EYOF 2011 Trabzon’un en yaşlı gönüllülerinden olmasına rağmen, azmiyle ve heyecanıyla eğitim çalışmalarına renk katan Sabire Kaltofen kendisini herkesten genç sayıyor.

    Genç insanlarla bir arada çalıştığı için çok mutlu olduğunu belirten Kaltofen, ”Türkiye’yi ve Trabzon’u çok seviyorum. Böylesine önemli bir organizasyonda ülkeme azami katkıda bulunmak istiyorum. Oyunlarda halkla ilişkiler bölümünde görev alacağım. Yaklaşık 20 yıl Almanya’da yaşadım ve ülkemi çok özledim. EYOF, bu özlemimi gidermek adına benim için büyük bir şans oldu. Oyunlarda inanıyorum ki her şey yolunda gidecek.’’ dedi.

    EYOF 2011 Trabzon’da gönüllü olmaya karar verdiğinde en büyük desteği eşinden aldığını kaydeden Kaltofen, ”Bazı arkadaşlarım gönüllü olmamı biraz garip buldular. Yaşım itibariyle oyunlarda verimli olamayacağımı söylediler. Ancak ben bu düşüncelere katılmıyorum.Kendimi bu heyecanla çok genç hissediyorum. Oyunlarda benden istenenleri en iyi şekilde yerine getireceğim.’’ diye konuştu.

    EYOF 2011 Trabzon’un en küçük gönüllülerinden Doğukan Şahin ise, hayatının en güzel deneyimini ve heyecanını Trabzon’da yaşayacağını belirtti.

    Oyunların ileride kendisi için çok güzel bir anı olacağını ve kazanım sağlayacağını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

    “Ailem bu organizasyonda yer almam için, bana büyük destek verdi. Burada herkesten daha şimdiden çok şey öğrendim. Gelecek yıllarda Türkiye’nin düzenleyeceği başka spor organizasyonlarında da görev almak istiyorum. Ailemi ve bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim.’’