Emniyet‘ten Şike Ve Teşvik Soruşturması İle İlgili Çarpıcı Açıklamalar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Şike Soruşturması ile ilgili operasyon bilgilerini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının (CMK 250. Madde ile Yetkili) vermiş olduğu 2011/2287 sayılı talimatı ile yürütülen soruşturma kapsamında;

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak, cebir ve şiddet içeren eylemler, yetkisiz futbolcu menajerliği yapılması ve Bank Asya 1.Liginde mücadele eden bir futbol kulübündeki usulsüzlükler nedeniyle Aralık 2010 tarihinde çalışma başlatılmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında ise, "Suç örgütü tarafından yetkisiz menajerlik yolu ile yüksek miktarda haksız kazanç temin edildiği, bazı spor kulüplerinin hesaplarında usulsüzlükler yapıldığı, bazı futbolcuların da tehdit edilerek kulüpteki alacaklarından zorla vazgeçirildikleri,

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 31 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen Futbolcu Temsilcisi sınavı sorularının da suç örgütü tarafından ele geçirildiği ve daha sonra sınava katılan adaylara fahiş fiyat karşılığında satıldığı,

Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürüttüğümüz ve birçok organize suç örgütünün çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır"

ifadeleri kullanıldı.

ELDE EDİLEN MALZEMELER

- 3 adet 9.mm çapında ruhsatsız tabanca,

- 4 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca,

- 1 adet 38 kalibre çapında ruhsatsız tabanca olmak üzere toplam 8 adet ruhsatsız tabanca,

- Çeşitli çap ve ebatlarda fişek ve boş kovan,

- 1 adet sahte ehliyet,

Suç örgütüne yönelik 03.07.2011 günü gerçekleştirilen operasyonlarda toplam (61) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Suç örgütüne yönelik 03.07.2011 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam (61) şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şahıslardan (2) şahıs 04.07.2011 tarihinde Soruşturma Savcısının talimatı ile Şube Müdürlüğümüzden salıverilmiştir.

05.07.2011 tarihinde hazırlanan soruşturma evrakıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına (CMK 250 Maddesi Kapsamında Görevli) sevk edilen (22) şahıstan 7‘si tutuklanmıştır.

06.07.2011 tarihinde (25) şahıs İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

07.07.2011 tarihinde (11) şahsın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca (1) şahıs halen sağlık problemleri nedeni ile hastanede gözetim altında tedavi görmektedir.

Kaynak: İHA