Başarısı Günde 2 Kg. Et Yemesine Bağlı

Avrupa ve dünya engelli vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, önümüzdeki yıl Meksika’da düzenlenecek dünya şampiyonasına günde 1 kg.

Avrupa ve dünya engelli vücut geliştirme şampiyonu Tolga Murat Balıkçı, önümüzdeki yıl Meksika’da düzenlenecek dünya şampiyonasına günde 1 kg. et yiyerek hazırlanıyor. Şampiyonalara dört ay kala sıkı bir antrenman sürecine giren Balıkçı, bu yoğunlukta et miktarını 2 kg.‘a kadar çıkarıyor. İzmir’in Foça ilçesinde aynı zamanda su bayisi işleten Balıkçı, neredeyse günlük kazancının tamamını ete veriyor. World Fitness Federation (WBBF WFF) 2009’da dünya şampiyonlar şampiyonu, 2010’da Avrupa şampiyonlar şampiyonu ve kainat şampiyonlar şampiyonu olan Balıkçı, Antalya‘nın Kemer ilçesinde düzenlenen Dünya Gençler, Ustalar ve Tekerlekli Sandalye Vücut Geliştirme Şampiyonası‘nda da altın madalya kazandı. Formdan düşmemek için günde 1 kg. et yemesi gereken Balıkçı, “Bazen eti görmek bile istemediğim oluyor ama yemek zorundayım.” diyor.

Genel seçimde AK Parti İzmir 2. bölge 9. sıra milletvekili adayı olan Tolga Murat Balıkçı, yoğun geçen seçim sürecinin ardından spor çalışmalarına döndü. Antrenmanlara ve beslenmeye ara verdiğinden adale kaybı olduğunu ifade eden Balıkçı, yoğun su talebi olan yaz aylarında da Foça’da su sattığından antrenmanlara verimli başlayamadığını belirtiyor. Şampiyonalara hazırlandığında günlük 8 saatlik antrenman programı olduğunu belirterek, “Şu anda günde 1 kiloya yakın et yiyorum. Eylül ve ekim civarında 1 kilo 800 gr. ile 2 kg. arasında yemeye başlayacağım.” şeklinde konuşuyor.

Tolga Murat Balıkçı, 13 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybetti. Diz altından kopan bacağına protez takılan Balıkçı, azmi sayesinde yaşama tutundu. Bedensel engeline takılmayan Balıkçı, vücut geliştirme sporunda dünyanın zirvesine çıkmayı başardı. Foça’da sırtında damacanayla su dağıtan engelli şampiyon, geçimini sağlayabilmek için bunu yapmak zorunda olduğunu anlatıyor. Böylelikle antrenman da yaptığını dile getiren Balıkçı, 2011 Meksika Dünya Şampiyonası’nda hedefinin yine altın madalya olduğunu vurguluyor. Siyasi hayatının bundan sonra devam edeceğinin altını çizen Balıkçı, AK Parti’de engelli milletvekili adayı olarak gördüğü ilgi ve desteğin bütün engelli camia tarafından yakından takip edildiğini söylüyor. Bundan sonra hem siyaset hem de spor yaşamını birlikte götüreceğini sözlerine ekliyor.