Aziz Yıldırım hakkında yakalama emri çıkarıldı

Şike soruşturması kapsamında 5 kişi serbest bırakılırken, 20 kişi ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Gözaltı kararı kaldırılan Aziz Yıldırım hakkında yeniden yakalama emri çıkarıldı. Yıldırım Demirören'in ise şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı açıklandı.

Futbolda şike depremi (Son Detaylar)

Şike soruşturmasında savcılık, bugün ifadelerini aldığı 25 kişiden 20’sini tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Savcılık, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilen 25 kişi arasında yer alan Emanuel Emenike, Mahmut Boz, Tuğrul Çağrı, Özer Mustafa Efe, Sezer Öztürk’ü serbest bıraktı.

Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Cemil Turan, Bülent Uygun ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi ise savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

AZİZ YILDIRIM HAKKINDA YAKALAM EMRİ ÇIKARILDI
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten Savcılık tarafından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarılmasının talep edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, bugün hakkında çıkarılmış olan gözaltı kararını kaldırdığı Aziz Yıldırım hakkında İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yakalama kararı çıkarılması için talepte bulundu.

Bu talebin, gözaltı süresinin dolduğu göz önüne alınarak, hukuki boşluğun doldurulması ve tedavi süreci bittikten sonra Yıldırım’ın yeniden ifadeye çağrılabilmesi amacıyla yapıldığı öğrenildi.

Nöbetçi Mahkeme bu talebi karara bağlayacak.

Sağlık durumunu gerekçe gösteren Aziz Yıldırım'ın avukatları Yıldırım hakkındaki gözaltı kararının kaldırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne başvurmuştu. Avukatların sunduğu doktor raporunu inceleyen ve gözaltı süresi dolan Yıldırım hakkında savcılık gözaltı kararını kaldırmıştı.

DEMİRÖREN ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERECEK
Şike soruşturması hakkında son gelişme ise Beşiktaş cephesinden geldi.

BJK Başkanı Yıldırım Demirören ve Serdar Adalı'nın da şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı açıklandı.

Konu hakkında açıklamalrda bulunan Posta yazarı Candaş Tolga Işık ise Twitter'da Hüseyin Çapkın'la görüştüğünü ve 'Demirören de ifade verecek' haberinin doğru olmadığını söylediğini iddia etti.




Kaynak: AA