Denize Taş Atarken Keşfedilen Özge, İdmanlarını Da Düğün Salonunda Yapmış

Denize taş atarken hocası Servet Kural tarafından keşfedilen Özge Yılmaz, 11.

Denize taş atarken hocası Servet Kural tarafından keşfedilen Özge Yılmaz, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda Türkiye’ye ilk madalyayı kazandırmanın gururunu yaşıyor. Hopa Atatürk Lisesi 4. sınıf öğrencisi olan Özge, ilçede tesis olmaması ve kısıtlı imkanlara rağmen önemli bir başarıya imza attı. Genç atlet, Hopa’da tesis olmadığı için idmanları düğün salonunda yaparak çalışmış.

    Aynı zamanda Artvin‘in ilk milli atleti olan 16 yaşındaki Özge‘yi Trabzon halkı da bağrına bastı. Madalyayı kazandığı gece ailesiyle birlikte geldiği Trabzon Meydan Parkı’nda halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan genç atlete, Trabzonlular sevgi gösterilerinde bulundu.

    ENKA Spor Kulübü sporcusu olan Özge Yılmaz, EYOF 2011 Trabzon‘da ülkemize ilk altın madalya kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım. Hocalarım çok destek oldular. Ülkeme madalya kazandırdığım için çok gururluyum. 8 yaşında başladığım bu sporda hedefim 2016 Olimpiyatlarında ülkemin bayrağını göndere çektirmek." dedi.

    Ailesinin kendisine her zaman büyük destek verdiğini söyleyen Özge, "Ailem de sporla uğraşan tek benim. Babam eczacı, annem ise ev hanımı. Sporun içinden gelmemelerine rağmen bana her zaman çok destek oluyorlar. Bu başarımda hocam Servet Kural kadar ailemin de emeği büyük." diye konuştu.

    Disk Atmada nisan ayında yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eden Özge Yılmaz, "Şu an Hopa Atatürk Lisesi 4. sınıf öğrencisiyim. Derslerim de iyi. Hem eğitimi hem de sporu bir arada götürebiliyorum. Spor yaptığımda kafam daha dinç oluyor ve derslerime daha iyi konsantre olabiliyorum. Hayalim Marmara Üniversitesi BESYO‘da okumak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğim" dedi.

    Artvin‘in ilk milli atleti olan genç atlet, hocası Servet Kural‘la çok zor şartlarda idman yaptığını belirterek, "Hopa‘da tesis imkanlarımız kısıtlı. O yüzden eski düğün salonunda idman yapabiliyorum. Hocam bana en iyi imkanları sağlamak için elinden geleni yapıyor. Betona çizdiğimiz bir yuvarlağın içinden atışlarımı yapıyorum. Hocam da eski milli bir atlet. Ben de onu örnek alıyorum." dedi.

KIZIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

    

    Baba Yılmaz ve anne Nuray Yılmaz da kızlarıyla gurur duyduklarını belirterek, " Dün şampiyonayı izlemek için Hopa‘dan buraya geldik. Bizim dışımızda akrabalarımız ve komşularımız Hopa‘dan Özge‘yi izlemeye geldiler. O da bizleri utandırmadı ve çok başarılı bir sonuç elde etti. Onunla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

    Özge Yılmaz, EYOF 2011 Trabzon‘da dün Söğütle Atletizm Sahası’nda yapılan müsabakalarda atletizmde disk atmada 44.70‘lik derecesiyle 3. olmuş ve Türkiye’ye oyunlarda ilk madalyayı kazandıran isim olmuştu.