Samsunspor‘dan Bayan Taraftarlara Müjde

Spor Toto Süper Lig takımlarından Samsunspor‘un Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz, "Kadın taraftarlarımızı da deplasmana götüreceğiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig‘in yeni ekibi Samsunspor‘da yönetim, Samsunspor‘un kadın taraftarlarını unutmayarak deplasman maçlarına götürme kararı aldı. Kadınların deplasman maçlarına götürülmesinde altyapı çalışmalarını yaptıklarını belirten Başkan kazım Yılmaz, Samsunspor‘un kendi evinde yaptığı maçlara da daha fazla kadın taraftarın gelmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Deplasman maçlarına kadın taraftarların götürülmesi amacıyla Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Boyar, Nuray Yılmaz ve Melda Odabaş koordinatörlüğünde bir ekip oluşturulduğunu açıklayan Başkan Yılmaz, "Anadolu Kadını Tribünlere İlk Adımı Samsunspor ile Atacak" projesi kapsamında kadın sivil toplum kuruluşlarıyla pazartesi gününden itibaren görüşmeler başlatılacağını belirtti. Projeye tüm STK‘lar, siyasi partiler,

muhtarlar, eczacı, hekim, akademisyen kadınlar, işkadınları, kamu görevlisi kadınlar ve ev hanımlarının dahil edileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Projemiz çok kapsamlı olacak. Öncelikle kadınlarımızı tur organizasyonlarıyla deplasman maçlarına götüreceğiz. Kadın taraftarlarımız, gittikleri illeri gezecek, deplasman maçımızda takımımızı destekleyecek ve güvenli bir şekilde de geri dönecek" dedi.

Amaçlarının Samsunsporluluk bilincini arttırmak olduğunu dile getiren Yılmaz, "Kadınlarımızın varlığı ile taraftar kitlemizin ve tribünlerimizin kalitesi daha da artacak. Kadın taraftarlarımızın desteğiyle fark oluşturmaya çalışacağız. Böylece Samsunspor diğer takımlara rol model olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA