Çayyoluspor Gothıa Cup‘ta

Dünyaca ünlü "Gothia Cup" Dünya Gençler Futbol Kupasının 37‘ncisi bu yıl düzenlenecek. 1975‘ten bu yana düzenlenen, uluslararası ve geniş katılımlı bir futbol geleneği Gothia Cup‘da bu yıl Türkiye adına Çayyoluspor mücadele edecek.

Sadece gençlerin katıldığı bir futbol organizasyonu olan turnuva, İsveç Futbol Federasyonu‘nun (SFK) desteği ile düzenli olarak her yıl yapılıyor. 12-20 Yaş arası farkı yaş gruplarından, erkek ve kız takımları turnuvaya katılabiliyor.

Katılımın her sene arttığı bu önemli organizasyona, bu yıl yaklaşık olarak 70 farklı ülkeden toplam 500 civarında futbol takımının katılması bekleniyor. Temmuz ayında yapılacak "Gothia Cup"da, 100 farklı sahada toplam 4000 maç yapılacağı ve 500 hakemin görevlendirileceği öngörülüyor.

Daha önceki yıllarda, Vikingler diyarındaki bu uluslararası turnuvaya katılan genç amatör futbolculardan şu anda dünya futboluna adını yazdırmış olanlar arasında; Xabi Alonso (Real Madrid) (Gothia Cup Katılımı: 1995), Andrea Pirlo (AC. Milan-1990), Julio Baptista (Malaga - 1993), Ze Roberto (Hamburg 1993 ve 1994), Alan Shearer (Newcaste United - 1985) var.

Türkiye‘den ise farklı yıllarda toplam 7 kez bu kupaya katılım olurken bu yıl Türkiye‘yi, Çayyoluspor Kulübü temsil edecek. 17-23 Temmuz günleri arasında yapılacak Gothia Cup turnuvasına erkekler 13 yaş altı takımındaki 18 genç sporcusu ile katılacak.

Çayyoluspor kulübü Kulüp Genel Sekreteri Olcayto Başarı, Gothia Cup‘a katılımları hakkında, "Spor okulu kayıtlarımız da bu başarılarımızdan dolayı gün ve gün artmakta. Sporcu fabrikasına dönüşmeye başladık. Hedefi ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi Çayyoluspor Kulübüne bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA