Stihl Takımı “Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası”Nda Birinciliği Kaptırmadı

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Erdek’te başlayan 4. ayağının galibi 88 numarayla yarışan Stihl teknesi oldu. Alpay Akdilek-Kerem Tuncer ikilisinden oluşan ve Adana’da kazandıkları birinciliği Erdek’te de sürdüren takım 45.18.875’lik zamana imza attılar.

Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın Erdek’te başlayan 4. ayağının galibi 88 numarayla yarışan Stihl teknesi oldu. Alpay Akdilek-Kerem Tuncer ikilisinden oluşan ve Adana’da kazandıkları birinciliği Erdek’te de sürdüren takım 45.18.875’lik zamana imza attılar.

    Şampiyonanın en genç üyelerinin İlker Özmen-Umur Duyar’ın yer aldığı Lenore Yacht teknesi ise 46.05.171’lik zamanlarıyla ikincilik kupasını kaldıran takım olurken, GSYİAD-Galatasaray takımı üçüncülük podyumunda yer aldı. Bu kez Ali Tanır-Tuğberk Uca’nın pilotajında yarışan Galatasaray teknesi 45.55.750 zamanla kürsüdeki yerini alırken, toplam 7 tekne finiş gördü.

    Türkiye’nin en eski tatil yörelerinden biri olan Erdek’te, meraklılarıyla buluşan Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın 7. yarışı bugün saat 14.00’te start aldı.

    Balıkesir’in Erdek Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen yarışı sabah 11.00’deki sıralama turlarıyla başladı. Murat Leki-Hamdi Kitapçı’dan oluşan Beşiktaş-Miele takımı 01.23.391’lik dereceleriyle ilk sırada kalkma hakkını elde ederken, 2 saniye gerisinde Alpay Akdilek-Kerem Tuncer ikilisinden oluşan Stihl ikinci sırada, bu sezon şampiyonaya dahil olan Kerem Zorlu- Boğaç Hürzat’tan oluşan WD40 ise 01.30.781’lik zamanlarıyla üçüncü sırada start aldılar.

    Startın verilmesiyle parkurda başlayan mücadelede yarış Olimpik Marsilya teknesi için teknelerindeki elektrik sorunu nedeniyle daha başlamadan bitti. 9 teknenin start aldığı Erdek’te 2.5 km parkurda yarışmacılar 30 tur atarak yarışı kazanmak için performans gösterdiler.

    Yarışmanın 25. turda YKM ve Beşiktaş-Miele teknesinin çarpışmaları büyük bir heyecan yaratırken, her iki takımda tur sayısını tamamlamalarından ötürü genel klasmanda yer almayı başardılar. Sıralamalarda birinci olan Murat Leki ve Hamdi Kitapçı’dan oluşan Beşiktaş-Miele teknesi 70 puanla 6. sırada yer alırken, Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu’nun yarıştığı YKM Sport’ta genel klasmanda 5. sırada yer buldu.

    Dereceye girenlere ödülleri, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Velutsan Genel Müdür Yardımcısı Ömer Uludağ, UIM Komiseri Ahmed İbrahim Boloushi, İOC Başkanı Uğur Işık ve Başkan Yardımcısı Serdar Özer tarafından verildi.

    Kurbağlı Plajı’nda Ice&Sun Beach Club’ın ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonanın 8. yarışı yarın yine Kurbağlı Plajı’nda saat 14.00’te organize edilecek.