Nba‘de Şampiyon; Dallas Mavericks Oldu

Dallas Mavericks, NBA final serisi altıncı maçında Miami Heat’i 105 - 95 kazanarak seride durumu 4 - 2’ye getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

Dallas Mavericks, NBA final serisi altıncı maçında Miami Heat’i 105 - 95 kazanarak seride durumu 4 - 2’ye getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.

    Destansı bir zafere imza atıp tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşan Dallas Mavericks‘te, Alman yıldız Dirk Nowitzki finallerin en değerli oyuncusu seçildi.

    Serinin altıncı maçında Miami’nin sahasında karşılaşan tarafların amaçları farklıydı. Dallas, bir galibiyet daha alıp şampiyon olmak, Miami ise seriyi 3-3’e getirip işi son maçta bitirmek istiyordu.

    İlk çeyreği 32-27 önde geçen Dallas, soyunma odasına 53-51 önde gitti.

    Üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Mavericks, final çeyreğine dokuz sayı farkla 81-72’lik avantajla girdi. Son çeyrekte de rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Dallas, maçı 105-95 kazanarak tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

    Finallerin en değerli oyuncusu seçilen Dirk Nowitzki, 21 sayı, 11 ribaundla maçı tamamladı. Kenardan gelen Jason Terry’nin 27 sayılık katkı verdiği karşılaşmada, J. J. Barea 15, Shawn Marion ise 12 sayıyla mücadele verdi. NBA’de 16. yılını geçiren oyun kurucu Jason Kidd ise 9 sayı, 8 asistle maçı tamamladı. Kariyeri boyunca kusursuza yakın performans ortaya koyan Kidd, şampiyonluk yüzüğünü parmağına takarak da tüm sevenlerini mutlu etti.

    Şampiyonluğun favorisi olup seriyi hüsranla tamamlayan Miami’de ise LeBron James 21, Chris Bosh 19, Mario Chalmers 18, Dwyane Wade 17 sayıyla maçı tamamladır.