Adnan Polat, Seçim Kararı Aldı

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Olağan Mali Genel Kurulu‘nun ardından beklenen kararını açıklarken, sarı - kırmızılı kulübün seçimli genel kurulu 7 Maysı 2011‘de yapılacağını söyledi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Olağan Mali Genel Kurulu‘nun ardından beklenen kararını açıklarken, sarı - kırmızılı kulübün seçimli genel kurulu 7 Maysı 2011‘de yapılacağını söyledi.

    Başkan Polat, esik tüzüğe göre seçime gitmeme haklarının olmasına rağmen bunu uygulamayacaklarını ve 7 Mayıs‘ta çoğunluk sağlanamazsa da kongrenin 14 Mayıs‘ta yapılacağını söyledi.

    Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena‘nın basın odasında gerçekleştirilen toplantıya Adnan Polat‘ın yanı sıra Işın Çelebi, Yiğit Şardan, Ali Haşhaş, Murat Yalçındağ, Emir Sarıgül, Selim Sayılgan, Taner Aşkın ve İbrahim Çağlar da katıldı.

    Adnan Polat, basın mensuplarından soru almazken, açıklamasını yazılı metinden okudu.

Polat, açıklamasında Mali İdari Genel Kurul‘da yaptığı konuşmayı hatırlatarak başlarken, şöyle devam etti:

    ‘‘Genelde 600 kişi civarında kongre yaparız burada 2 bin civarında insan var demiştim. Tüm talepleri aldık ve Galatasaray‘ın menfaateleri doğrultusunda karar vereceğimizi söyledik. Genel kuruldan sonra 10 gün geçti. Divan zaptını cuma günü saat üç civarında aldık, ondan sonraki ilk toplantımız salı günüydü ve bugün çarşamba yoksa bu açıklamayı daha erken yapacaktık."

    Galatasaray‘da yönetici olarak 9. yılını doldurduğunu dile getiren Başkan Polat, "Beni bu görevlere layık gören üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Daha önce görev yaptığım 90‘lı yıllarda ve şu an Galatasaray‘ın en zorlu dönemlerinde sorumluluk almak bana nasip oldu. Özellikle son 5 yıllık bunalımlı yıllarda görev alma cesareti gösterdik. İşimizi ve kendimizi bir kenara bırakarak Galatasaray için yoğun mesai harcadık. Bu sadece Galatasaray sevgisi meselesiydi. Her şeyi bir kenara bıraktık ve tüm enerjimizi harcadık.‘‘ dedi.

    Galatasaray yönetimini cazip hale getirdiklerini de belirten Başkan Polat, ‘‘Kulubümüzü kimsenin cebinden idare edilmeyen bir kulüp haline getirmek istedik. Taraftarıyla arasındaki mesafeyi kısaltan ve büyük hedefe yürüyen büyük Galatasaray hedefini yakalamak istedik. Bunda başarılı olup olmadığımıza tarih karar verecek. Ben ve arkadaşlarım tüm gücümüzü harcamış olmanın huzurunu taşıyoruz.

    Üç yıla çok önemli işler sığdırdık. Çok önemli dört projeyi bitirdi. İş yapmaya çalışan herkes gibi biz de hata yaptık. Az iş ve hatasız olmaktansa çok iş yapma yolunu seçtik. Bugün de olsa aynı yolu seçerdik, kaybedecek vaktimiz de yoktu. Galatasaray aşkı taşıyanların yaptıklarımızı gördüklerine eminim." şeklinde konuştu.

    Polat, yaşadıkları sürecin herşeyi net bir şekilde ortaya çıkardığını dile getirerek, "Kişilere bağlı olmayan demokratik, kendisini Galatasaray‘ın sahipleri olarak hazırlattıkları senaryoları, üyelerimize kabul ettirmeye çalışanları. Medya kanalıyla başkanlık makamını yıpratmaya çalışanları, içinde seçildiği yönetime köstek olmaya çalışanları ve özel işlerinde Galatasaray‘ı atlama taşı olarak kullanmak isteyenleri gördük.

    Mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime götürmeye zorlamıyor ve seçime girmemize de engel olmuyor. Denetleme kurulu ibrasının içinde, Galatasaray yönetimiyle ilgili idari konularda rapor var. İdari olarak ibra edilmeme de var. Bu yapılanlar gönlümüzü yaraladı. Başlattığımız işleri bitirerek normal zamanda seçime gitmek arzumuzdu. Kongre tarihi 30 Nisan, ancak çoğunlk sağlanamadığı için 7 Mayıs 2011 günü seçim tarihi olarak belirledik." ifadelerini kullandı.

    Galatasaraylılardan haklarını helal etmelerini de isteyen Polat, "Galatasaraylılar asil yüreklilerdir, aklı ve vicdanı hür hareket ederler. Bize bu yapılanlar Galatasaray‘da yeni bir yapılanmanın uygulaması olmasın. Bu sıkıntılı dönemde benimle omuz omuza mücadele eden arkadaşlarıma, abilerime ve bizimle veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Polat, okuduğu metinin ardından 7 Mayıs tarihli olarak açıkladığı seçimli genel kurulun çoğunluğun sağlanamayacığından 14 Mayıs‘ta yapılacağını sözlerine ekledi.