Roma: 0 - İnter: 1

İtalya Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Roma sahasında konuk ettiği İnter'e 1-0 mağlup oldu.

İtalya Kupası Yarı Final mücadelesi ilk maçında Inter deplasmanda Roma'yı 1-0'lık skorla mağlup etti.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Inter'e galibiyeti getiren golü mücadelenin 45. dakikada Dejan Stankovic kaydetti.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Roma oldu. Cambiasso'nun uzun pasında Juan ile Doni birbirlerine girince boşta kalan topu Stankovic ağlara gönderdi ancak hakem Sırp futbolcunun faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı. İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Roma, Vucinic ile çok önemli bir fırsatı harcadı. Sol kanattan bindiren Borriello Maicon'dan sıyrıldıktan sonra topu Vucinic'e doğru ortaladı ancak müsait pozisyonda bu futbolcu topu ağlara göndermeyi başaramadı. Daha sonraki dakikalarda oyuna daha iyi hükmeden Inter, aradığı golü ise ilk yarının son dakikasında buldu. Cambiasso'nun pasıyla topla buluşan Stankovic, uzak mesafeden çok şık bir vuruşla Doni'yi avladı ve ilk 45 dakikanın skorunu belirledi: 0-1.

İnter ilk yarıda yakaladığı üstünlüğün de verdiği avantajla oyunu soğutmaya çalıştı. 54. dakikada Stankovic'in ortasında Pandev'in kafa vuruşu De Rossi'den döndü. Topu önünde bulan Sneijder kaleyi yokladı ancak Doni bu pozisyonda başarılıydı. 64. dakikada gelişen Roma atağında Taddei'nin ortasını Perrotta karşıladı. Dönen top sonucunda hızlı gelişen Inter atağında Pandev pozisyonu değerlendiremedi. Son dakikalara doğru rakip kale önünde gol arayan Roma, Inter savunmasını geçmeyi başaramadı. Rakibinin risk alması karşısında kontra ataklarla gol aramaya başlayan Milano ekibinin ataklarından da gol sesi çıkmadı ve karşılaşma Inter'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Roma: 0 - İnter: 1