'Her şeye rağmen şampiyon'

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinin 4. maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 91-86 yenerek seride durumu 3-1 getirdi ve üst üste 6. şampiyonluğunu ilan etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde sezonun şampiyonunun belirleneceği play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park karşı karşıya geldi. Caferağa Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Fenerbahçe uzatmalar sonucunda 91-86 kazanarak şampiyonluğa uzandı.

Fenerbahçe'nin bu galibiyetinde en büyük rolü, mücadeleyi 34 sayı, 4 ribaunt, 4 asist ile tamamlayan Angel Mc Coughtry oynadı. Onu 16 sayı ile Matovic ve 15 sayı ile Horakova takip etti. Galatasaray'da ise Augustus maçı 31 sayı 5 ribaunt 2 asist ile tamamladı.

Final serisi 0-0'lık eşitlikle başlarken, serinin ilk maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanmış ve Fenerbahçe bu karşılaşmayı 77-74 kazanarak önemli bir avantaj elde etmişti. Serinin ikinci maçı da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanırken, bu kez 84-69'luk skorla gülen taraf Galatasaray Medical Park olmuş ve seriye 1-1'lik eşitliği getirmişti. İki maç Galatasaray Medical Park'ın sahasında oynandıktan sonra serinin üçüncü maçına bu kez Fenerbahçe evsahipliği yapmış ve Cuma günü oynanan karşılaşmayı da 80-68 kazanarak şampiyonluğa göz kırpmıştı.

HER ŞEYE RAĞMEN ŞAMPİYON


Fenerbahçeli basketbolcular maç sonunda büyük zaferlerini üstlerine giydikleri "Her şeye rağmen şampiyon Fenerbahçe" yazılı tişörtlerle kutladı. Bu tişörtlerin anlamı ise sarı-lacivertli takımın bu sezon yaşadığı zorlular. Fenerbahçe büyük umutlarla başladığı bu sezonun ortasında dünyanın en büyük oyuncularından olan Diana Taurasi'yi, Hacettepe'nin yaşattığı doping skandalı sonrasında kaybetti. Hemen sonrasında Penny Taylor takımdan ayrıldı. Devre arasında Anna gönderildi. Büyük sakatlıklarla boğuşuldu, Nevriye'den uzun bir süre yararlanılamadı. Final serisinde de bu sezon basketbola büyük yatırım yapan ve dünya basketbolunun en önemli isimlerini kadrosuna katan Galatasaray Medical Park'ı mağlup ederek mutlu sona ulaştılar.

MAÇTAN NOTLAR.


1. ÇEYREK: 25-21 F.Bahçe
2. ÇEYREK: 15-12 (40-33) F.Bahçe
3. ÇEYREK: 15-18 (55-51) F.Bahçe
4. ÇEYREK: 20-24 (75-75)
1.UZATMA : 91-86 F.Bahçe

TARAFTAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park arasındaki play-off final serisinin 4. maçına sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Seride 2-1 önde olan Fenrebahçe'nin kazanması halinde şampiyon olacağı karşılaşma için Kadıköy Caferağa Spor Salonu'na gelen taraftarlar, karşılaşma öncesi salonun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kapasitesi bin 150 olan salon, karşılaşmadan yaklaşık 1 saat önce dolarken, çok sayıda taraftar dışarda kaldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesi takımlarını coşkuyla desteklerken, rakip takım oyuncusu Işıl Alben ile ilgili de imalı tezahüratlar yaptı.

İki takım arasındaki anlaşma gereği, Galatasaraytaraftarlar karşılaşmaya alınmadı.

-BAŞKANLAR MAÇTA-


Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da izledi.

Adnan Polat, karşılaşma başlarken protokol tribünündeki yerini alırken, iki başkanın arasına Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı İmran Işıldar oturdu. Maçı ayrıca Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Fenerbahçeli yöneticiler Ali Koç, Semih Özsoy, Ünal Uzun, Turhan Şahin, Yasemin Merçil, Galatasaraylı yöneticiler Murat Yalçındağ, Hakan Üstünberk ve Selim Sayılgan da protokol tribününden izledi.

-SALON SÜSLENDİ-


Fenerbahçe'nin kazandığı taktirde şampiyon olacağı karşılaşma öncesi Caferağa Spor Salonu süslendi.

Salon sarı-lacivert balonlar ve Fenerbahçe bayraklarıyla donatıltı.