Boğazkale Karakucak Güreşlerinde Başpehlivan Recep Kara Oldu

Çorum‘un Boğazkale Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı‘nın organize ettiğini ‘Hattuşa Turizm Günleri‘ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Karakucak güreşlerinde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı.

Güreşleri İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, belde belediye başkanları ve vatandaşlar izledi. Güreşlerde Tokat, Samsun, Amasya, Çorum, bölgesinden 332 pehlivan, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık kategorilerinde kıspet giydi.

İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç, ata sporumuz güreşe destek vermek, güreşin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Hattuşa Turizm Günleri etkinlikleri kapsamında sezonun ilk karakucak güreşlerini organize ettiklerini belirterek, "Hem seyirci hem de pehlivan olarak güreş şölenine katılımın yüksek olması bizleri çok sevindirdi" dedi.

Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat ise, daha önceden ilçede 2 kez güreş organize ettikleri bu bu tür organizasyonların geleneksel hale gelmesinin büyük emek ve özveri istediğini belirterek, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Boğazkale Karakucak güreşlerinde en çok ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Son derece çekişmeli geçen 10 pehlivanın başpehlivanlık için güreştiği müsabakalar sonunda Şükrü Kazan‘ı final müsabakasında yenen Recep Kara başpehlivan oldu. Başaltında Ömer Faruk Kalender birinci olurken, büyük ortada Levent Kaleli birinciliği elde etti.

Güreş müsabakalarında ağalık seçimleri yapıldı. Eczacı Yusuf Bilgen 45 bin TL ile Boğazkale Karakucak Güreşleri ağalığını kazandı. Güreşler sonunda İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç ve Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat tarafından dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verildi. Güreşlerin düzenlenmesine katkıda bulunanlara plaket verildi.

Kaynak: İHA