Başkent derbisi Gençlerbirliği'nin

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği, derbi maçında Ankaragücü'nü 4-2 yendi.

Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta maçında Ankaragücü sahasında Gençlerbirliği ile karşılaştı.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan derbi mücadelesini Gençlerbirliği 4-2 kazandı.

Kırmızı siyahlı ekibe galibiyeti getiren golleri 47. dakikada Oktay Delibalta, 58. dakikada Mustafa Pektemek, 78. dakikada Orhan Şam ve 85. dakikada Serkan Çalık kaydetti.

Ankaragücü'nün gollerini ise 67. dakikada Metin Akan ve 75. dakikada kendi kalesine Orhan Şam attı.

46. dakikada oyuna dahil olan Mustafa Pektemek bir asist ve bir gol kaydederken; doping cezasının kaldırılmasından sonra ilk kez forma giyen Orhan Şam ise 75. dakikada kendi kalesine gol atmasına rağmen; üç dakika sonra Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren gole imzasını attı.

Bu sonucun ardından G.Birliği puanını 27'ye yükseltirken; Ankaragücü ise 25 puanda kaldı.

ORHAN ŞAM VE FATİH TEKKE İLK KEZ 11'DE

Gençlerbirliği'nin başarılı genç futbolcusu Orhan Şam uzun bir aradan sonra ilk 11'de yer aldı. Başarılı futbolcu PFDK'nın verdiği ve daha sonra kaldırdığı tedbir cezası sonrasında takımla birlikte sahaya çıktı. Ankaragücü kalecisi Özden Öngün de uzun bir aradan sonra ilk 11'deki yerini aldı. En son Manisaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Özden, bugün de arkadaşlarıyla birlikte sahada yer aldı.

Gençlerbirliği'nde sakatlıkları süren Mile Jedinak, Mehmet Akgün ve Ante Kulusiç maç kadrosundan çıkartıldı. Ankaragücü'nde ise cezalı Uğur Uçar'ın dışında, sakatlıkları süren Güven, Klokowski, Umut ve Senecky maç kadrosunda yer almayan isimler oldu.

ÜMİT ÖZAT'IN SON MAÇI

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, takımını son kez izledi.Ümit Özat, cezası nedeniyle maçı tribünden izlerken, son kez takımıyla birlikte oldu. Bu arada, mücadeleyi Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de izledi. Ankaralı futbolseverler karşılaşmaya ilgi gösterdi. Statta Ankaragücü taraftarları çoğunlukta yer alırken, Gençlerbirliği taraftarları ise yaklaşık 300 kişiyle takımlarına destek verdi. Öte yandan, Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav karşılaşmayı protokol tribününden birlikte takip etti.