Erkek Hentbol Takımlarının Avrupa Kupalarında Rövanş Günü

Erkek Hentbol takımlarının Avrupa kupalarında rövanş günü.

EHF Kupası`nda Beşiktaş, Challenge Kupası`nda ise Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor ve Trabzonspor 3. tur rövanş maçlarına çıkıyor.

EHF Kupası`daki temsilcimiz Beşiktaş Hentbol takımı, 3. tur rövanş maçında Hırvatistan`ın RK Nexe Nasice takımıyla karşılaşacak. Yarın saat 17.00`de başlayacak mücadele Süleyman Seba Spor Salonu`nda oynanacak. Maçı Macar hakem ikilisi Miklos Andorka ve Robert Hucker yönetecek. Siyah - beyazlılar, Hırvatistan`da oynadığı ilk maçı 31-19 kaybetmişti.


AVRUPA`DA 76. MAÇ
Siyah - beyazlılar RK Nexe Nasice rövanş maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 76. sınavına çıkacak. Beşiktaş, 19 sezon önce başlayan Avrupa serüveninde oynanan 75 maçta 25 galibiyet, 3 beraberlik ve 47 mağlubiyet aldı.

EHF Kupası`nda ise 37 maç yapan siyah - beyazlı ekip, 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 23 mağlubiyet alırken, Avrupa kupalarında en büyük başarısı 2008 / 2009 sezonunda Challange Cuptaki Avrupa 3.`lüğü oldu.


CHALLENGE KUPASI
Bu kupadaki temsilcilerimiz Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor ve Trabzonspor Hentbol takımları 3. tur rövanş maçlarını deplasmanda oynayacak.
Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor, yarın İsrail ekibi Maccabi "Tyrec" Tel Aviv`i ile karşılaşacak. TSİ 20.00`de başlayacak mücadelede Alman Robert Schulze-Tobias Tönnies hakem ikilisi düdük çalacak. Temsilcimiz Ankara`da oynadığı ilk maçı 25 - 18 kazanmıştı.


AVRUPA`DA 10. MAÇ
Başkent temsilcisi bugüne dek tarihindeki 11. Avrupa Kupası maçında çıkıyor. Şu ana kadar oynanan maçlarda 10 karşılaşmada 5 galibiyet alan Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor, 5 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.


TRABZONSPOR İLK MAÇINDA ÇIKIYOR
Challenge Kupası`ndaki diğer temsilcimiz Trabzonspor ise deplasmanda Portekiz`in Sporting CP takımıyla karşılaşacak. Yarın saat 19.00`de başlayacak karşılaşmayı İsviçreli hakem çifti Robin Sager ve Stefan Styger yönetecek.

Geçtiğimiz sezon ilk kez mücadele ettiği Süper Lig`i 5. sırada bitirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan bordo - mavili takım, bu karşılaşmayla Avrupa arenasında ikinci maçına çıkacak. Bordo - mavililer ilk maçta sahasında Lizbon`a 31 - 29 kaybetmişti.