Olin Edirne Genel Menajeri Yiğitsoy: Olin Edirne Teslim Olmayacak

Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy, takımının Beko Basketbol Ligi’nde yarın Galatasaray ile yapacağı maç öncesi açıklamalarda bulundu.


Olin Edirne, Beko Basketbol Ligi 2011 - 2012 sezonundaki ilk maçını yarın Galatasaray ile yapacak. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15.00’de başlayacak ve LİG TV3’den canlı olarak yayınlanacak. Bugün satışa çıkan maç biletlerinin fiyatları ise 20 ve 40 TL olarak belirlendi.

Galatasaray ile geçtiğimiz sezon ikisi ligde biri Spor Toto Türkiye Kupası Çeyrek Finali`nde olmak üzere üç kez karşılaşan Olin Edirne, lig mücadelelerinde Sarı-Kırmızılıları hem İstanbul hem de Edirne`de mağlup ederken, Kayseri`de oynanan Spor Toto Türkiye Kupası Çeyrek Final karşılaşmasını kaybetmişti.

Zorlu maç öncesi bir açıklama yapan Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy, iki takım arasında bütçe açısından çok büyük fark olduğunu söyledi. Ancak bunun korkutmadığını anlatan Yiğitsoy, “Maç sahada kazanılır. Olin Edirne kesinlikle teslim olmayacak. Bu maçta çok büyük bir seyirci desteğine ihtiyacımız var. Bu yıl 800 civarında kombine bilet sattık. Türkiye`de bizim kadar kombine satan bir başka basketbol takımı olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçen sezon Galatasaray`ı iki defa yenmemiz bizim için büyük sükse olmuştu. Galatasaray`ı seyirci avantajımızı da kullanarak bu kez de yenmeyi istiyoruz elbette. Güzel ve bir o kadar da zor bir maç olacağını düşünüyorum. Taraftarlarımız güzel bir maç izleyecek. Yeni sezonun bütün takımlara hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yiğitsoy, basketbolda, önünü görmeden, hedefi erken koymanın çok yanlış olduğunu belirtirken, “Geçen sezon takımı kurduğumuzda herkes ‘Olin Edirne küme düşer’ diyordu. Biz ligi 7`inci sırada bitirdik. Tabii ki bu yılda playoff`a girmek istiyoruz. Bu yıl bütçeler çok fazla büyüdü. Yukarıdan aşağıya sayacak olursak Beko Basketbol Ligi`nde mücadele edecek 7 tane takım, her biri 7-8 milyon dolara yakın bir para harcadı. Biz artık bu sıranın hemen altında kendimize yer bulabilirsek ya da o sıralamanın içine girebilirsek çok iyi olur. Bu bizim sezon içinde sahaya yansıtacağımız mücadele, ortaya koyacağımız oyun ve özgüvenle belli olacak. Ama öncelikli hedefimiz kendimize 9-10-11 gibi sıralarda yer bulmak. Daha sonra ki hedefimiz play-off`a kalmak olacak.” diye konuştu.

Cumartesi günü Mimar Sinan Arena’da oynanacak olan maç öncesi Olin Edirne’de Polat Kocaoğlu dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Polat’ın yanı sıra Mahir Bayrak’ın da yer almayacağı Olin Edirne kadrosu şu isimlerden oluşacak: Levent Yavuz, Chris Wright, Ogün Sevinç, Mustafa Abi, İvan Lilov, Erhan Yetim, Vladimir Stimaç, Uğurcan Aksoy, Yiğitcan Vardal, Wes Wilkinson, Fırat Töz ve Davud Kamer.

Öte yandan Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker ile Play-Off finali oynayarak elenen Galatasaray ise bu sezon hem lige hem de Avrupa`ya çok önem vereceğini yaptığı transferlerle gösterdi. Jaka Lakovic, Darius Songalia, Jamon Lucas Gordon ve son olarak da Zaza Pachulia`yı kadrosuna dahil eden Sarı-Kırmızılılar, yerli oyunculardan Cevher Özer, Furkan Aldemir ve Ender Arslan`ı renklerine bağlamıştı. Tutku Açık, Evren Büker, Caner Topaloğlu, Haluk Yıldırım, Preston Shumpert, Göksenin Köksal, Luksa Andric, Sertaç Şanlı ve Josh Shipp`i de kadrosunda tutan Galatasaray`dan ayrılan oyuncular ise Ermal Kurtoğlu, Radoslav Rancik ve Jerry Johnson olmuştu.

Koç Oktay Mahmuti ile yola devam diyen Sarı-Kırmızılılar 2 ön eleme maçından sonra Renaldas Seibutis ve Predrag Samardziski`li Litvanya temsilcisi Lietuvos Rythas`ı evinde yenerek Turkish Airlines Euroleague biletini cebine koyduktan sonra Spor Toto Türkiye Kupası`nda ilk sekiz takım arasına girmeyi başardı. Galatasaray son olarak ise Fenerbahçe Ülker’i 103-97 mağlup ederek 27. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürdü.